La tercera edició de Va de Dona ompli de pilota femenina el centre de València

El dia gran de l'esdeveniment serà l'1 de març, amb partides d'aquest esport autòcton a l'entorn del Palau de la Generalitat 
22 febrer 2019 11:30h
La jornada de partides de raspall, galotxa i galotxetes anirà acompanyada de la Fira de la Pilota a la plaça de Manises. / FUNDACIÓ ESPORTIVA MUNICIPAL

VALÈNCIA. La tercera edició de l'esdeveniment Va de Dona omplirà de pilota valenciana femenina l'agenda esportiva i cultural de la ciutat de València durant els pròxims dies amb l'objectiu de visibilitzar les jugadores d'aquest esport valencià per antonomàsia. Així, aquest dijous, a les 16.00 hores, va començar a la plaça de Manises i al carrer de Cavallers, i es prolongarà fins el proper divendres, 1 de març. 

Enguany canvia la ubicació del dia gran, l'1 de març, que deixa el trinquet de Pelaio per a traslladar-se als carrers de l'entorn del Palau de la Generalitat. La jornada de partides de raspall, galotxa i galotxetes anirà acompanyada de la Fira de la Pilota a la plaça de Manises, que comptarà també amb una mostra d'artesans. A més, hi haurà diversos concursos, monologuistes, espectacles musical i, finalment, un final de festa amb els Dimonis de Campanar.

La regidora d'Esports de l'Ajuntament de València, Maite Girau, qui aquest divendres ha presidit la presentació de la tercera edició de Va de Dona, ha animat a tothom al fet que isquen el proper divendres 1 de març al carrer a gaudir d'una vesprada de pilota. "Anime que la gent vinga a veure-ho perquè serà una vesprada divertida que coincideix amb la primera mascletà, i segur que serà una coincidència molt bonica", ha expressat.

La presentació de Va de Dona 2019 ha comptat amb les intervencions de la regidora de Maite Girau; la diputada provincial d'Esports, Isabel García; el president de la Federació de Pilota valenciana, Daniel Sant Joan, i les vicepresidentes de la Federació de Pilota de la Comunitat Valenciana, Mamen Santarrufina i Elvira López. 

Durant l'acte, les persones intervinents han destacat diferents aspectes, com ara el multitudinari acolliment d'aquestes jornades en els anteriors anys. Així mateix, s'ha posat l'accent en el paper de la dona en la pilota i s'ha destacat el treball per a aconseguir la paritat en aquest esport gràcies al treball realitzat per part de la Federació i al gran esforç de les dones pilotaires. La regidora d'esports ha ressaltat que "aquestes jornades són una manera de donar visibilitat a les dones pilotaires i al nostre esport més autòcton". 

Entre les diferents activitats destaca una exposició fotogràfica de les dones de la pilota en el Complex Esportiu Cultural Petxina i una 'vikimarató', que serà el dissabte 23 de febrer a les 10.00 hores al carrer de la Pilota de Borbotó. A més, el dilluns 25 de febrer, a partir de les 19.30 hores, tindrà lloc la final de raspall femení Copa Bankia; el dimarts 26 de febrer, la Final XII Lliga Bankia de Raspall Femení, i el dimecres 27 de febrer, a les 19.30 hores, a Benimaclet, hi haurà una taula redona de dones pilotaires.

next