Un total de 160 comissions falleres de València comptaran amb contenidors de matèria orgànica

Aquesta iniciativa de l'Ajuntament vindrà acompanyada del repartiment de bosses compostables als casals de les zones amb recollida selectiva d'orgànica
6 febrer 2019 17:00h
El kit estarà format per un contenidor de 120 litres amb rodes i dos rotllos de bosses compostables. Imatge d'arxiu. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. Les empreses concessionàries faran arribar als casals de vora 160 comissions falleres de València un kit format per un contenidor de 120 litres amb rodes i dos rotllos de bosses compostables. En eixe sentit, la regidora delegada de Gestió de Residus Sòlids de l'Ajuntament, Pilar Soriano, ha enviat una carta a les comissions falleres dels barris de la ciutat on ja s'ha implantat la recollida selectiva de residus orgànics amb l'objectiu d'informar-los de l'enviament d'aquest kit. 

Els contenidors que facilita el consistori volen facilitar la col·laboració del sector faller en el reciclatge d'aquest tipus de residus, tal com ja fan des de fa temps amb altres, com ara els de vidre. "Les falles conformen el teixit associatiu més important de la nostra ciutat i poden ser un exemple a seguir per la resta de la societat, com ja ocorre amb el reciclatge de vidre durant la campanya de La Reciclà, que any rere any realitzem amb Ecovidrio", ha explicat Soriano.

Amb aquesta iniciativa el focus se situa també en els residus orgànics, que a València es van començar a recollir de forma selectiva en 2017 amb un projecte pilot per als domicilis dels barris de Sant Marcel·lí i Benimaclet i per a grans productors dels Poblats Marítims, mentre que als últims mesos de l'any passat l'Ajuntament va implantar de forma ja oficial aquest tipus de recollida en pràcticament la meitat de la ciutat. 

"Els valencians i les valencianes demostren constantment que responen molt positivament a totes les iniciatives amb què facilitem la seua col·laboració i agraïm per avançat eixe suport que segur que tornem a trobar en les comissions falleres de la ciutat", ha afirmat Soriano. 

Per la seua banda, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, també ha agraït al col·lectiu faller que assumira en la Mesa de Diàleg la recollida selectiva de residus orgànics i "el seu esforç i la seua col·laboració per tal de donar exemple i demostrar que es pot apostar per la sostenibilitat també al si de la festa".

next