Els tres menors afectats per hipertricosi evolucionen "correctament"

Als xiquets se'ls va subministrar un producte per a l'alopècia en lloc d'un protector estomacal
29 agost 2019 17:03h
La consellera ha recordat que els casos dels tres xiquets afectats per la comercialització d'un medicament defectuós "són molt anteriors a l'alerta que hi ha ara". / IMATGE D'ARXIU EFE

VALÈNCIA. Els tres xiquets valencians afectats per hipertricosi evolucionen correctament, segons ha informat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, qui ha informat, a més, que el País Valencià no s'ha vist afectat per la nova alarma sobre la comercialització del "fals omeprazol" que ha produït aquesta malaltia. 

La hipertricosi és una malaltia que es caracteritza pel creixement de pèl corporal per tot el cos i que, en aquest cas, està produïda pel consum d'un fàrmac per a l'alopècia en lloc d'omeprazol –un protector estomacal. 

Barceló ha realitzat aquestes declaracions durant una visita al nou centre de salut del Raval Universitari de Castelló de la Plana, juntament amb la regidora de Salut, Mari Carmen Ribera, i l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. 

La consellera ha recordat que els casos dels tres xiquets afectats per la comercialització d'un medicament defectuós "són molt anteriors a l'alerta que hi ha ara" i que "fins i tot va ser la Comunitat Valenciana la que va alertar del problema i va fer que es retirara el fàrmac".

Els fets van ocórrer el mes de juliol passat, després que els menors de tres famílies valencianes prengueren un medicament que havia de ser omeprazol d'un lot defectuós que va resultar contindre minoxidil, un producte per a l'alopècia, en lloc del protector d'estómac. Després d'aquesta primera alerta, el medicament defectuós es va retirar i es va posar sota control als afectats.

next