La tribuna de les Corts tindrà dues rampes laterals i dues escales frontals per a fer-la accessible

L'hemicicle s'adaptarà per a les persones amb mobilitat reduïda i que utilitzen cadira de rodes
2 maig 2019 20:31h
L'hemicicle de les Corts s'adaptarà per a les persones sordes i amb mobilitat reduïda la pròxima legislatura. / INMA CABALLER, CORTS VALENCIANES

VALÈNCIA. La tribuna de les Corts tindrà, a partir de la legislatura que ara començarà, dues rampes i dues escales frontals per a fer-la accessible a persones amb mobilitat reduïda i que utilitzen cadira de rodes.

Aquests són alguns detalls del projecte per a fer accessible la tribuna d'oradors del parlament valencià, un projecte en què han aportat observacions Cocemfe, el Cermi i Adepa, segons ha informat la institució en un comunicat.

Així, la remodelació de la tribuna inclourà la construcció de dues rampes d'accés de vora set metres de llarg per un d'ample amb una pastilla circular d'1,20 metres de diàmetre en cada extrem per a facilitar l'accés.

A més, es reduirà la cota de la tribuna a 80 centímetres i s'incorporarà un moble-faristol telescòpic que permetrà la seua graduació en altura per a qualsevol usuari. També s'incorporaran dues escales simètriques a cada costat de la tribuna des del frontal, que tindran quatre esglaons cadascuna.

next