La Universitat de València ofereix una experta en restauració de pintura per a ajudar amb Notre-Dame

La rectora remet una carta a l'Ambaixador de la República Francesa per a fer-li la proposta
18 abril 2019 17:59h
Un fort incendi va afectar aquest dilluns la catedral de Notre-Dame. / EFE

VALÈNCIA. La Universitat de València ha oferit una de les principals expertes en restauració de pintura cremada, la professora María Gómez Rodrigo, perquè col·labore en la restauració de la catedral de Notre-Dame de París, que aquest dilluns va resultar afectada per un incendi.

La rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, ha remés una carta a l'ambaixador de la República Francesa a Espanya en la qual li fa aquesta proposta, segons ha informat la institució universitària en un comunicat. 

La tesi doctoral de María Gómez Rodrigo es va centrar en la investigació i restauració del retaule gòtic cremat l'any 1936 de la Catedral de València.

Gómez, professora de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València és, a més, membre del Comité Científic Tècnic del Reial Monestir de Santa Maria de Sixena, i entre els seus treballs recents es troba una investigació i informes pericials sobre l'inexistent incendi de la Sala Capitular d'eixe Monestir.

Entre les seues activitats prèvies es troba la direcció dels treballs de restauració del Retaule de l'Altar Major de la Catedral de València –12 taules de principis del segle XVI que es van cremar–.

next