València comença el tràmit per a l'eliminació de les gasolineres del Parterre i Lluís Vives

El consistori signa un conveni amb l'empresa concessionària per al desmantellament de les estacions de servei i traslladar-les a Benimaclet
19 febrer 2019 13:45h
L'anterior govern municipal va aprovar el 2014 la cessió d'uns terrenys municipals a l'empresa concessionària. / D.L.V.

VALÈNCIA. L'Ajuntament de València ha arribat a un acord amb l'empresa concessionària per al desmantellament de les gasolineres ubicades al jardí del Parterre, a la plaça d'Alfons el Magnànim i al carrer de Xàtiva, junt a l'IES Lluís Vives. El conveni, publicat al DOGV d'aquest dimarts, regula de mutu acord aquest fet i la renúncia als drets concessionals. 

Així ho ha explicat el regidor delegat d'Espai Públic, Carlos Galiana, a preguntes dels periodistes, qui ha explicat també que l'anterior govern municipal va aprovar el 2014 la cessió d'uns terrenys municipals a aquesta empresa per al trasllat de les estacions de servei a l'avinguda de Tarongers i al carrer d'Antonio Ferrandis. 

Ara, l'actual govern ha acordat no cedir eixos terrenys públics després d'una llarga negociació entre les dos parts que ha acabat en aquest acord, en què l'empresa renuncia, a més, a demanar indemnització. Així, l'empresa concessionària reubicarà les gasolineres a un terreny propi ubicat a Benimaclet. 

"No teníem clar l'acord de la Junta de Govern Local del 2014", ha exposat Galiana, qui ha indicat que l'empresa "no té drets concessionals ni indemnització". En eixe sentit, el regidor ha assenyalat que continuen treballant amb l'empresa concessionària per a desmantellar també l'estació de servei ubicada al carrer de Guillem de Castro i aconseguir així allunyar les gasolineres del centre urbà. 

next