València impulsa la rehabilitació de 170 vivendes al Cabanyal per 8 milions d'euros 

L'Ajuntament i la Generalitat col·laboraran per a ampliar el parc d'habitatge públic municipal en el marc de l'ARRU II
26 novembre 2019 14:19h
L'alcalde de València ha ressaltat que l'ARRU II també permetrà ajudar que se solucione el problema d'habitatge que viu el barri. / AJUNTAMENT DE VAlÊNCIA

VALÈNCIA. L'Ajuntament de València, junt amb la Generalitat, impulsarà la rehabilitació de 170 vivendes i la construcció de 10 de noves al barri del Cabanyal en els pròxims cinc anys. És el que preveu el segon projecte de regeneració urbana al barri, l'ARRU, que s'ha aprovat per 8,3 milions d'euros. Ho han explicat aquest dimarts l'alcalde de València, Joan Ribó, i el vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, que han presentat aquesta segona edició d'ajudes per a la regeneració del barri.

Aquest segon conveni de regeneració urbanística, a més, pretén apostar per l'augment del parc públic d'habitatge, segons han explicat l'alcalde de la ciutat i el vicepresident segon del Consell. Tant Ribó com Dalmau han recordat que la via perquè açò es desenvolupe serà el marc Pla Cabanyal. De fet, la setmana passada, en una reunió amb les regidores de Renovació Urbana i d'Habitatge, Sandra Gómez i Isa Lozano, els responsables públics van anunciar que aquest funcionaria com a finestra única per a impulsar les iniciatives de regeneració urbana del barri

L'alcalde de València ha ressaltat que l'ARRU II també permetrà ajudar que se solucione el problema d'habitatge que viu el barri –i la ciutat– amb un lloguer assequible. L'alcalde, de fet, ha anunciat que la setmana vinent es convoca el Consell d'Administració de Pla Cabanyal i que aquest acord entre institucions en l'ARRU es publicarà pròximament al Diari Oficial de la Generalitat. 

Del total dels aproximadament 8 milions d'euros dels quals disposarà l'ARRU, 3.3 milions aniran destinats a la rehabilitació de vivendes municipals per a habitatges de lloguer assequible, i els invertirà l’Ajuntament directament amb fons dels seus pressuposts. El Ministeri de Foment invertirà, a través la Generalitat, un total d'1,87 milions d'euros i la Generalitat Valenciana, 830.000 euros. La segona edició del Pla ARRU també inclou una aportació dels particulars, que sumaran un total de 2,32 milions d'euros.

El vicepresident segon de la Generalitat, Rubén Martínez Dalmau, ha destacat la col·laboració entre la institució autonòmica i l'Ajuntament perquè, d'una banda, es posen en marxa dues forces perquè el Cabanyal siga "el lloc que la gent que hi viu es mereix tindre" i, de l'altra, perquè aquestes relacions provocaran que augmente el parc públic d'habitatge. 

De fet, segons han explicat ambdós representants, una part de les noves construccions seran parc públic d'habitatge municipal i això permetrà posar-la a disposició de les famílies per a tindre "més accessibilitat al sostre i al dret a l'habitatge", segons ha explicat Dalmau. Aquesta iniciativa provocarà, alhora, que el preu del lloguer baixe amb l'entrada d'un parc públic potent. 

Les obres del segon ARRU coincidiran amb alguns projectes desenvolupats a l'empara del primer, que encara està en fase d'execució. Segons han explicat, el primer de l'ARRU comptava amb un pressupost de 6 milions i, fins el moment, un 15% de les obres estan certificades. 

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next