El veïnat de la Punta demana al jutge que paralitze les paelles universitàries

L'esdeveniment es va traslladar a aquesta pedania de València després que Montcada denegara l'autorització
10 abril 2019 13:00h
Es preveu una afluència d'unes 25.000 persones. Imatge d'arxiu. / EFE

VALÈNCIA. L'Associació de Veïns la Unió de la Punta ha presentat en el jutjat de guàrdia de València una denúncia contra els organitzadors del Festival de Paelles Universitàries 2019, previst per a aquest divendres, en la qual demanen la seua "paralització urgent" per les molèsties que causarà.

Així ho ha assegurat a EFE el president de l'associació, Vicente Romeu, qui ha recordat que aquesta festa, que tindrà lloc en la parcel·la anomenada Multiespai la Punta, ja s'ha celebrat en aquesta pedania valenciana els anys 2015 i 2016 i es preveu una afluència d'unes 25.000 persones.

Per a accedir a aquesta zona, segons assenyala en la denúncia, cal fer-ho per vàries vies, la qual cosa impedirà l'accés i la mobilitat del veïnat de la pedania, en la qual resideixen unes 2.600 persones.

Així mateix, Romeu recorda que en l'edició celebrada el 15 d'abril del 2016 "van patir danys materials en les collites, en els camps, danys en vehicles, danys en cases de l'horta, jardineria, orines i excrements en vies públiques i en propietats privades", assenyalen en la denúncia a la qual ha tingut accés EFE.

També assenyalen que l'Ajuntament de Montcada ha denegat l'autorització perquè el celebren en el seu terme municipal pels "efectes perjudicials" que es podrien derivar. 

La denúncia afegeix que l'associació va decidir acudir als jutjats per a sol·licitar la "paralització urgent de l'esdeveniment, atés que s'entén que en una setmana no es poden prendre les mesures preventives oportunes per a evitar tots els perjudicis, entenent que serà un mal encara major del qual van patir fa tres anys".

"Es tracta d'un espai sensible, d'horta protegida, en la qual resideix molta gent anciana que viu sola i amb mobilitat reduïda", indica el text de la denúncia. Segons Vicente Romeu, en la matinada d'aquest dimecres han començat les "primeres molèsties" perquè la Policia Local ha començat a penjar cartells prohibint l'aparcament el divendres des de les 6 del matí fins a les 23 hores del divendres. 

"On aparcaran els veïns?", s'ha preguntat Romeu, qui ha afegit a EFE que a la Punta "vindrà una marabunta, un ramat desbocat de búfals, i encara que hi haurà qui es porte bé, hauran de beure i escoltar música i, com en Falles, la gent orina, defeca i practica el sexe al carrer". Segons el president de l'associació, aquest festival no produeix "cap benefici per als veïns; al contrari, vulnera els seus drets".

next