Diari La Veu del País Valencià
La Unió de Periodistes Valencians recorda que impugnarà la borsa de periodistes temporals d’Àpunt

La Unió de Periodistes Valencians, l’associació professional majoritària del sector de la comunicació, ha recordat aquest dilluns que impugnarà les borses convocades per la Societat de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana per a proveir la relació de llocs de treball dels futurs mitjans públics. Segons ha explicat la presidenta de la Unió de Periodistes, Noa de la Torre, a través del seu compte de Twitter, l’associació impugnarà les borses convocades aquest dilluns en el DOGV per a proveir els llocs de periodistes de manera temporal perquè el barem “no dóna oportunitats d’entrar a tots els periodistes, només als ex RTVV”.

De la Torre ha considerat “desproporcionat” el barem de mèrits que puntua amb 0,07 per cada mes treballat el temps de serveis efectius prestats en llocs de treball del grup de l’antiga RTVV que pertanguen a la mateixa àrea o categoria professional que la convocada o amb funcions equivalents, mentre que la puntuació és de 0,05 per a les persones que hagen prestat serveis en altres administracions públiques o altres ens públics prestadors del servei de radiodifusió o televisió, i de 0,04 per a les persones que hagen prestat serveis en entitats privades del sector audiovisual, en llocs de treball corresponents a la mateixa àrea o categoria professional que la convocada o amb funcions equivalent.

La Unió de Periodistes va prendre la decisió d’impugnar les borses per a periodistes d’Àpunt en una assemblea extraordinària celebrada el passat 10 de juny. En aquesta reunió, els associats van acordar, amb 84 vots a favor, 12 en contra i tres abstencions, la impugnació en un primer moment per la via administrativa. La decisió es va prendre en entendre que l’assemblea de socis considera que el barem de mèrits negociat pel Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) amb els sindicats vulnera el principi d’igualtat i tanca la porta, en la pràctica, al conjunt de periodistes que no han estat antics treballadors de RTVV.

Comparteix

Icona de pantalla completa