Diari La Veu del País Valencià
Ford Almussafes i UGT arriben a un acord perquè l’ERO temporal s’aplique per igual en tota la planta

La direcció de Ford Almussafes (la Ribera Alta) i els sindicats han aconseguit un preacord per a començar a negociar un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) temporal que s’aplique en les mateixes condicions en tota la planta.

Dilluns passat la direcció de la factoria va plantar un ERO temporal de tretze dies en la planta de motors, entre els mesos de novembre i gener, mentre que per a la planta de vehicles va proposar parar la producció nou dies, a costa de les vacances dels treballadors. La proposta va ser rebutjada pels sindicats i des d’UGT –majoritari en l’empresa– van exigir “les mateixes condicions” per al conjunt de la fàbrica.

Així es van emplaçar a una nova reunió que ha tingut lloc aquest dijous i en la qual “pareix que la direcció ha acceptat els plantejaments” sindicals i “s’ha adonat que no tenia sentit” establir unes condicions per a la planta de motors i unes altres per a la de vehicles, ha apuntat Faubel.

Les condicions, durada i nombre de treballadors als quals afectarà aquest nou ERO temporal es negociaran aquest divendres en una nova trobada i Faubel s’ha mostrat “optimista” a poder tancar un acord definitiu. Per a això, ha avisat, UGT no acceptarà menys del que es va negociar en l’últim ERO temporal, que va finalitzar el passat 1 de juliol: que es garantisquen el 80% del salari brut i el 100% de les pagues, vacances i antiguitat dels treballadors. Entre les seues condicions per a negociar reclamarà també que les aturades de producció en els dies 10, 11 i 12 d’octubre per als torns diürns i el 9, 10 i 18 d’octubre per al torn de nit siguen declarats com a ‘jornades industrials’ –vacances–, tal com recull el conveni pactat en 2007.

Des de la direcció, ha explicat Faubel, han expressat la “necessitat” que en tot cas les aturades de producció comencen el dia 9 de novembre, a causa de la davallada de vendes. Quant a les garanties d’estabilitat per a 2019, el representant sindical ha admés que, de moment, “no hi ha possibilitat” d’avançar en aquest sentit, davant els plans d’ajust avançats per la multinacional nord-americana per a totes les seues fàbriques a Europa, on analitzarà la situació “planta per planta” per a reduir costos amb l’objectiu de tornar a ser rendible a partir de 2019.

Comparteix

Icona de pantalla completa