Diari La Veu del País Valencià
El PPCV aprovarà els pressupostos de 2019 si Puig trenca amb els separatistes de Compromís i Podem

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha oferit aquest dilluns al president de la Generalitat, Ximo Puig, aprovar els pressupostos de 2019 i donar suport a tots els projectes fins a les eleccions de maig si trenca “amb els separatistes” de Compromís i Podem. “La situació és prou greu perquè estiguem anteposant els interessos partidistes als interessos dels valencians”, ha indicat Bonig, que ha lamentat que aquest cap de setmana s’ha fet al País Valencià “exaltació de colpistes” i un “atac al poder judicial i, per tant, a la convivència i a la separació de poders”.

Bonig ha qüestionat la presència del president de les Corts, Enric Morera, i dels consellers Vicent Marzà i Vicent Soler als Premis Octubre, on el guardó dedicat a l’actuació cívica es va entregar a familiars de polítics catalans presos, així com les declaracions del president del parlament català, Roger Torrent, en l’acte d’Alacant pel 600 aniversari de la Generalitat Valenciana.

“La disjuntiva [de Puig] és clara: o continua amb els separatistes, que pareix que està molt a gust, o trenca amb ells, i done la meua paraula que el PP aprovarà els pressupostos i li donarà suport a tots els projectes fins a maig de 2019”, ha asseverat Bonig. Per a la dirigent popular, el president Puig no pot continuar “ni un minut més” en aquesta situació i ha de triar si “segueix ostatge i pres, accepta els independentistes i el seu govern va a la deriva nacionalista, o accepta el suport del constitucionalisme”.

Bonig ha recordat que ja va oferir el seu suport a Puig en febrer de 2016, i ara li allarga la mà de nou perquè compte amb els trenta diputats del PPCV a les Corts per a poder mantindre el govern valencià fins a maig de 2019, “sense res a canvi”. “Si ha d’aprovar els pressupostos, estem disposats a asseure’ns, a pactar uns pressupostos de concòrdia, de progrés, de llibertat”, ha afirmat la presidenta del PPCV, qui ha insistit que Puig ha de trencar amb Podem i Compromís, “amb aquells que enalteixen qui està a la presó per donar un colp d’estat”.

“Un atac a la independència judicial”

Bonig ha indicat que en l’acte dels Premis Octubre els membres del Consell que van assistir i el president de les Corts van fer unes declaracions a parer seu “inaudites, increïbles, rebutjables i que exigeixen una intervenció immediata” del president Puig, si bé han passat ja 24 hores i “no ha dit res”, fet que el converteix en “còmplice”, segons la ‘popular’. Precisament aquest dilluns al matí, Ciutadans també ha demanat reprovar Morera perquè va demanar la llibertat dels presos polítics catalans. La síndica del partit taronja veu “inacceptable” que la màxima autoritat de les Corts haja “colat el secessionisme català en l’agenda valenciana”.

Pel que fa a Bonig, ha assenyalat que en aquest acte es va dir que els polítics catalans estan empresonats “injustament, atacant la independència judicial, que és la base de l’estat de dret”, mentre que en l’acte institucional d’Alacant l’alcalde “es va haver de ‘plantar’ perquè estigueren les banderes constitucionals”. A més, ha lamentat que el president del parlament català, Roger Torrent, diguera en aquest acte que hi havia representants “del País Valencià”, Balears i Catalunya, i que “construirien els Països Catalans”, cosa que “no existeix ni políticament, ni jurídicament, ni socialment”.

Bonig ha criticat que “ningú del govern valencià” ni la segona autoritat del país, Enric Morera, “digueren res” davant d’aquestes afirmacions, i ha insistit que en aquesta terra s’està intentat reproduir “el mateix procés de ruptura” que fa vint anys tenien els nacionalistes a Catalunya. “Ja els tenim ací: els emparen, els protegeixen, els donen cobertura i paguem tots els valencians els actes d’exaltació a senyors que estan a la presó per trencar la convivència constitucional i per donar un colp d’estat”, ha lamentat. Bonig ha assegurat que els valencians “no mereixen” que el govern de Puig estiga governant “amb qui vol trencar Espanya”.

Comparteix

Icona de pantalla completa