Les obres de la plaça de la Reina de València duraran un any

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha explicat que la Junta de Govern Local ha aprovat el plec de condicions de la licitació de la remodelació
20 desembre 2019 11:35h
La remodelació de la plaça compta amb un pressupost d'11,7 milions d'euros. / AJUNTAMENT VALÊNCIA

VALÈNCIA. L'Ajuntament de València comença el procés per a encetar la transformació urbanística que convertirà la plaça de la Reina en un espai de vianants. Aquest divendres la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de València ha aprovat el plec de condicions del projecte de licitació de les obres de la plaça de la Reina. Aquestes obres, tal com es va anunciar en el seu moment, s'allargaran durant dotze mesos. El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha evitat, tot i això, donar pistes sobre quan començaran el procés de reurbanització de l'emblemàtic espai al costat de la catedral de València. 

Una vegada es complisquen els terminis, les empreses tindran 30 dies per a presentar les seues propostes del projecte. Les obres, però, no duraran menys d'aquest termini preestablert, ja que segons ha explicat el regidor, cal que prime "la qualitat" amb la qual s'escometen que la rapidesa. 

Cal recordar que aquestes obres, que ja es van presentar el novembre passat, comptaran amb un pressupost d'11,7 milions d'euros. D'aquests, aproximadament uns 4,8 estaran destinats al projecte de remodelació de l'aparcament de la plaça de la Reina. 

Tot i que l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, va manifestar en el seu moment que les obres començarien al març, la remodelació no s'encetarà fins mesos després. Es preveu que la intervenció urbanística gairebé no provoque afeccions en el trànsit, ja que serà just després de Falles quan la plaça de l'Ajuntament es tanque per als vehicles privats. Respecte a les línies de bus, només transcorrerà una: la llançadora C1, que connectarà la plaça de Tetuán fins a Marqués de Sotelo, i que serà l'única que passarà per la plaça de la Reina.

Segons ha explicat el regidor, després de Nadal s'aprovarà el plec de licitació de la direcció d'obra amb un pressupost de més de 532.000 euros, que s'encarregarà de coordinar totes les actuacions que s'escometen a la plaça.

next