El Centre Mundial per a l'Alimentació Sostenible de València busca qui el dirigisca

Amb una retribució anual de 63.630 euros, la persona seleccionada obtindrà un contracte d'alta direcció de dos anys
23 març 2019 06:00h
Les sol·licituds es poden presentar als registres municipals fins al 31 de març. Imatge d'arxiu. / GVA

VALÈNCIA. Després de la presentació davant l'Assemblea General de les Nacions Unides el passat febrer, el Centre Mundial per a l'Alimentació Urbana Sostenible (CEMAS) comença a donar els seus primers passos per a la seua posada en marxa a la capital del Túria. Així, l'Ajuntament de València ha obert aquest mes el procés per a seleccionar la persona que ocuparà el càrrec de direcció d'aquest organisme. Les sol·licituds per a aquesta oferta poden presentar-se als registres municipals fins al 31 de març, tal com recull el BOP de València.  

Si fa un mes es va aprovar el Consell Rector, presidit per l'alcalde Joan Ribó, i va començar aleshores el procés de desenvolupament de les diferents unitats de treball de l'organisme; ara, es comencen a omplir els càrrecs del seu organigrama

Pel que fa al càrrec de direcció del centre, la persona seleccionada aconseguirà un contracte laboral d'alta direcció d'una duració de dos anys, amb la possibilitat de renovació durant un altre any més. Amb una retribució anual de 63.630 euros bruts –incloses dos pagues extraordinàries–, l'avaluació de la gestió de la persona serà en funció de criteris d'eficàcia i eficiència, i es tindrà en compte el control dels resultats en funció dels objectius fixats. 

Com recull l'anunci de la convocatòria, les persones aspirants hauran d'estar en possessió del títol universitari de Periodisme o Comunicació Audiovisual –o equivalent–, i entre els mèrits que computen estan la trajectòria i experiència professional; els cursos o conferències relacionades, i el coneixement del valencià i de la llengua anglesa. 

A més, es valorarà amb un màxim de 20 punts el contingut d'un projecte de gestió del Centre Mundial de València per a l'Alimentació Urbana Sostenible, on la persona aspirant haurà d'exposar un pla per a exercir les funcions del lloc de treball objecte de la present convocatòria. 

Què farà la direcció del centre?

Entre les funcions de la direcció del centre es troba dirigir i impulsar els serveis i activitats del centre; garantir l'atenció als professionals, col·lectius i organitzacions del sector de l'alimentació; coordinar activitats complementàries, i establir vies de col·laboració amb altres organismes públics i acadèmics. 

Així mateix, haurà de vetlar pel funcionament correcte de les àrees del centre destinades al públic en general; coordinar la comunicació, i coordinar i impulsar els recursos per al desenvolupament de projectes i programes en processos destinats a consolidar sistemes alimentaris sostenibles.

A més, s'encarregarà de recopilar, arxivar, difondre bones pràctiques en ciutats en processos de consolidació de sistemes alimentaris sostenibles; identificar socis en el sector per a la realització de projectes i programes orientats a la implantació i conscienciació de processos d'alimentació saludable i sostenible a les ciutats, i a lluitar contra la fam o afavorir la nutrició.

Entre les funcions d'aquest alt càrrec també estaran connectar amb altres ciutats a través d'iniciatives relacionades amb l'agroecologia i la pesca ecològica i sostenible, i encoratjar la interacció i la comunicació entre els departaments vinculats a aquestes qüestions de les ciutats i regions del món entre elles mateixes, amb la FAO i amb les entitats de les Nacions Unides relacionades amb aquestes qüestions. 

A més, haurà d'implementar els compromisos assumits en la declaració de Roma sobre la Nutrició; vetlarà pel compliment i posada a punt dels protocols d'actuació en matèria de prevenció de riscos laborals i seguretat, i coordinarà l'equip de treball del centre.

next