Chimo Bayo, Concha Piquer i Jaume I protagonitzen la campanya de difusió de l'ordenança de mobilitat de València

La Regidoria de Mobilitat Sostenible presenta una sèrie de vídeos per a divulgar les principals regles de la nova normativa, en vigor des del passat juny
14 octubre 2019 12:51h
La campanya estarà disponible a les xarxes socials així com en les televisions dels autobusos de l'EMT. / DLV

VALÈNCIA. Respectar el carril taxi i bus, evitar l'aparcament en les zones de vianants i circular a una velocitat adequada amb els vehicles de mobilitat personal són alguns dels eixos de la nova ordenança de mobilitat sostenible de l'Ajuntament de València. Ara, el consistori, a través de la Regidoria de Mobilitat Sostenible, ha llançat una campanya per a difondre l'actual normativa. L'ordenança va entrar en vigor el passat juny, però l'Ajuntament va ajornar l'inici de les sancions fins al passat 23 de setembre

Aquesta nova campanya es basa en una sèrie de vídeos breus, de 30 segons, que funcionen com a píndoles informatives per al veïnat de la ciutat. Els audiovisuals, a més, compten amb la presència de personatges relacionats amb la ciutat de València d'una forma o d'altra. És el cas, entre d'altres, de l'artista Chimo Bayo, el presentador Joan Monleón, la cantant Concha Piquer o, fins i tot, Jaume I. 

Aquest dilluns el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha presentat la campanya, que pretén il·lustrar de forma pedagògica les diverses situacions que recull l'ordenança. Junt amb ell, han participat les creadores de l'estudi Fenómena, Laura Cuello i Alba Casanova, responsables de la campanya. "Talent, imaginació i creativitat" són els tres ingredients que combinen aquests audiovisuals divulgadors, segons ha explicat el regidor de Mobilitat. 

Per la seua banda, Laura Cuello ha destacat que, d'aquesta forma, es difon el "nou paradigma de mobilitat" a la ciutat de València amb un to "fresc i amable" perquè les noves regles no es convertisquen en una "imposició". Així mateix, Alba Casanova ha assegurat que, d'aquesta forma, es permet "interioritzar" els preceptes de la norma, alhora que es "desdramatitza" la introducció de la regla. 

La campanya estarà disponible a les xarxes socials –l'EMT ha difós el primer d'ells aquest dilluns– així com a les televisions dels autobusos urbans, que arriben a més de 330.000 usuaris. També es repartiran les guies didàctiques que resumeixen l'ordenança, que ja va presentar en el seu moment la Regidoria amb motiu de l'inici de les sancions i la celebració de la Fira de la Mobilitat. 

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next