Dalmau descriu Més Compromís com un "experiment" i dubta que l'aliança puga restar vots a Podem

El vicepresident segon del Consell i membre de la formació morada també posa en qüestió que els votants de la coalició valencianista dipositen la papereta per "una unió entre Compromís i Més Madrid"
7 octubre 2019 11:36h
Dalmau ha reivindicat que en Podem no hi ha "experiments amb Coca-Cola" i ha destacat que van intentar "sumar", a través d'una proposta "molt generosa", per a concórrer al 10 de novembre junt amb Compromís. / EFE, Kai Försterling

VALÈNCIA (EFE). El vicepresident segon del Consell i membre de Podem, Rubén Martínez Dalmau, afirma que, "sincerament", no creu que cap votant del partit done la seua papereta en les eleccions del 10N a Més Compromís –la coalició entre Compromís i Més País–, un "experiment" que, alerta, pot "no funcionar".

Dalmau ha assenyalat en Els Desdejunis de l'Agència EFE, al Col·legi d'Advocats de València, que no sap "molt bé com li anirà a Compromís amb Més Madrid", i que caldrà esperar a veure "l'experiment com funciona". En aquest sentit, ha reivindicat que la coalició de Podem i Compromís en les eleccions generals del 2015 –És el moment– i la seua reedició en les del 2016 amb la incorporació d'Esquerra Unida –A la valenciana– "van funcionar molt bé", però "quan vas" amb Més Madrid i amb la Chunta Aragonesista "no saps com et funcionarà".

Per a Dalmau, "és clar" que Compromís ha de fer aliances electorals, perquè ja es va veure en les eleccions generals del passat mes d'abril que "només són capaços d'incorporar un diputat" al Congrés sense anar en coalició als comicis, però ha rebutjat "jutjar si s'han equivocat o no" en fer-ho amb Més Madrid.

En la seua opinió, el votant de Compromís és capaç de votar una unió entre Compromís i Podem, igual que el votant de Podem, "però potser el votant de Compromís ja no vota una unió entre Compromís i Més Madrid".

"En Podem no hi ha experiments amb Coca-Cola"

Dalmau ha reivindicat que en Podem no hi ha "experiments amb Coca-Cola" i ha destacat que van intentar "sumar", a través d'una proposta "molt generosa", per a concórrer al 10 de novembre junt amb Compromís.

En la seua opinió, Unides Podem ha demostrat que han sigut "coherents" i que han sigut "els que han facilitat les coses i els que mai s'ha noblidat que la gent és qui mana", a més de ser una força "emancipadora" que és capaç de governar en coalició i que planteja polítiques que "beneficien la gent".

Dalmau ha destacat que no cal parlar de "fragmentació" de l'esquerra, perquè l'estat espanyol viu actualment una "eclosió multipartidista", encara que gent com Pedro Sánchez "encara no s'ha adonat d'això i que l'època del bipartidisme ja va acabar", i qualsevol nova opció política que sorgisca ha de ser "benvinguda".

Votar "responsablement i pensant en el futur"

El representant de Podem ha fet una crida al fet que el mateix 10 de novembre a la nit els partits progressistes s'asseguen a parlar, perquè, atés que la Constitució Espanyola no preveu l'"obligació jurídica" de formar govern, "tenim l'obligació moral amb la gent de formar govern com més prompte millor".

Respecte a la campanya electoral, ha sostingut que espera que siga "ràpida", perquè, després de dues campanyes "molt llargues", la gent ja coneix els arguments de tots i falta "rematar la decisió", per la qual cosa ha advocat per invertir el menys possible en publicitat i ha revelat que ha demanat no rebre propaganda electoral a la seua casa.

"La gent ja té els elements determinants per a prendre la decisió; no fa falta explicar més missatges, tothom els coneix molt bé", ha finalitzat Dalmau, per a qui ara falta que arribe el 10 de novembre i es vote "responsablement i pensant en el futur".

next