L'empresariat vol definir la gestió de Fira València abans de triar president i aposta per un model publicoprivat

La CEV i les cambres de comerç consideren que els empresaris han de "participar activament en les decisions de futur" de l'entitat firal
14 novembre 2019 17:18h
La Generalitat estudia altres candidats amb "diferents perfils" i que puguen recaptar el "màxim consens" per a presidir l'entitat. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA (EP). Empresaris valencians han defensat aquest dijous que la renovació dels òrgans de govern i de la presidència del Comité Executiu de Fira València ha de ser "necessàriament posterior" a la definició del nou model firal, que determinarà un perfil o un altre, i s'han decantat per una fórmula de gestió "publicoprivada".

Així ho han expressat en un comunicat conjunt després d'una reunió en la qual han participat un grup d'empresaris al costat del president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro, i el president de Cambra València, José Vicente Morata.

Al seu entendre, "abordar la renovació dels òrgans de govern i la presidència de Fira València ha de ser necessàriament posterior a la definició del model firal perquè aquest determinarà un perfil o un altre".

Atesa la importància que té l'activitat firal per als sectors econòmics i empresarials valencians, creuen que "els empresaris haurien de participar activament en les decisions de futur, en col·laboració amb les institucions públiques implicades".

En eixe sentit, Cambra València i la CEV volen deixar clar que "el millor model no implica la privatització completa del negoci firal, ja que això aniria en contra dels interessos sectorials de l'economia valenciana". Així, advoquen per "una fórmula de col·laboració publicoprivada".

En qualsevol cas, consideren que "cal establir un calendari" per a aconseguir, "sense dilacions", un acord general de solució de tots els punts actuals en debat entorn d'aquest nou model de Fira València.

Aquesta trobada empresarial s'ha produït després que l'actual president del comité executiu de Fira València, José Vicente González, anunciara que no es presentarà a la reelecció en expirar el seu mandat, el mes vinent de desembre, i que el president de la Federació Empresarial Metal·lúrgica Valenciana (Femeval), Vicente Lafuente, amb qui la Generalitat havia contactat, declinara prendre el relleu.

Després de la seua negativa, la Generalitat estudia altres candidats amb "diferents perfils" i que puguen recaptar el "màxim consens" tant en l'Administració com entre l'empresariat. Fins i tot, preveu la possibilitat de no nomenar president del Comité Executiu i que les seues funcions siguen assumides i repartides entre altres càrrecs, com ara les vicepresidències i la direcció general, ocupada Enrique Soto.

En cas que s'acabe optant per una persona en concret, el model d'aquesta presidència "transitòria" –fins que concloga la reestructuració del nou model que adoptarà Fira València i que es recull en el decret llei que marca el 'full de ruta' per a la seua refundació– no serà igual que el que hi havia fins a hui i "s'adaptarà a la persona" triada, al seu perfil, explicava aquest dimecres el subsecretari d'Economia Sostenible, Natxo Costa.

next