La Fiscalia de Castelló obri diligències d'investigació penal per la venda de 'Suplement Mineral Miraculós'

L'informe encarregat a la Guàrdia Civil posa de manifest que a través d'un blog "es difon informació sobre el producte MMS", prohibit per l'Agència Espanyola del Medicament
21 febrer 2019 17:10h
L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris va alertar el 2010 sobre els riscos del SMM i va ordenar que es retiraren tots els exemplars. Imatge d'arxiu.

CASTELLÓ. La Fiscalia de Castelló ha incoat diligències d'investigació penal després de rebre la denúncia de la Fiscalia General de l'Estat relacionada amb la difusió del clorit de sodi, un fàrmac que es comercialitza sota les sigles MMS. Així mateix, s'ha designat com a fiscal instructor al fiscal delegat de Criminalitat Informàtica, segons ha informat el ministeri públic.

La Fiscalia General de l'Estat ha obert diligències d'investigació sobre la venda per Internet d'aquest 'fàrmac' sense propietats curatives i perillós per als usuaris que es comercialitza sota les sigles MMS. El producte ja va ser retirat l'any 2010 per l'Agència Espanyola del Medicament atés que les seues suposades virtuts per a tractar determinades patologies "manquen totalment de base científica".

Segons va informar la Fiscalia aquest dimecres, les actuacions es van iniciar arran d'una denúncia presentada pel secretari general de Sanitat i Consum el 24 de novembre del 2018 i, a conseqüència de les perquisicions, s'han obert diligències d'investigació penal per a determinar el lloc des d'on s'està publicitant i comercialitzant el producte per si els fets pogueren constituir delictes contra la salut pública.

A més d'altres actuacions, la Fiscalia va encarregar a la Guàrdia Civil un informe sobre aquest assumpte que constata "l'efectiva publicitat i activitat d'intermediació a través de la xarxa, en diferents mitjans i formes, del producte MMS a través d'una diversitat de continguts, alguns dels quals enalteixen els suposats avantatges de la utilització d'aquest producte amb vista a la curació de determinades patologies; d'altres informen sobre els protocols per a la seua utilització i, fins i tot, en altres casos, s'ofereix directament a la venda".

L'informe posa de manifest que a través d'un blog "es difon informació sobre el producte MMS", al mateix temps que "soluciona qüestions que plantegen els usuaris i facilita enllaços a diferents xarxes socials i pàgines web on es pot ampliar la informació sobre aquest producte o sobre la forma de preparar-ho o utilitzar-ho i, fins i tot, on és possible adquirir-ho en xicotetes quantitats".

La investigació està a càrrec de la Unitat Central de Criminalitat Informàtica de la Fiscalia General de l'Estat, dirigida per la fiscal Elvira Tejada, qui va acordar remetre còpia a les Fiscalies Provincials de Lleida, Madrid, Castelló i Santa Cruz de Tenerife perquè òbriguen diligències, continuen la pràctica de prova i s'incoe expedient de seguiment a afectes de necessitar coordinació entre els diferents organismes.

next