La Generalitat es manté "escrupolosament distant" davant la petició de Xambó de cessar Marco

Mónica Oltra evita pronunciar-se sobre les crítiques a la directora general d'À Punt però recorda que l'avaluació del Consell Rector concloïa que havia complit els objectius
2 agost 2019 14:36h
Empar Marco va superar l'avaluació del Consell Rector però "per davall les expectatives". / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La vicepresidenta i portaveu del govern valencià, Mónica Oltra, ha reafirmat aquest divendres la posició "escrupolosament distant" del Consell respecte a les decisions que pren el Consell Rector d'À Punt, després que un dels consellers –Rafa Xambó, proposat per Compromís– demanara el cessament de la directora de l'ens, Empar Marco; una petició que se suma a la que ja va realitzar el conseller del PP Vicente Cutanda.

"Es comença opinant sobre decisions i cúpules i s'acaba amb una tele pública que ja no és de tots i acaba sent governamental i fins i tot partidista, i d'això hem sabut molt en aquesta Comunitat", ha advertit en la roda de premsa després del ple setmanal del Consell, l'últim de la temporada, en referència a l'extinta Radiotelevisió Valenciana (RTVV).

En l'últim Consell d'Administració d'À Punt, el conseller Rafa Xambó va sol·licitar el cessament d'Empar Marco i va argumentar la seua petició en el fet que no ha aconseguit que la nova televisió valenciana siga un mitjà de referència.

Sobre aquest tema, Oltra ha posat l'accent que, com a portaveu del Consell, es manté al marge del Consell Rector i de la resta de decisions que afecten els mitjans de comunicació públics. "Crec que això és bo i ha de seguir així", ha recalcat.

Per tant, la Generalitat "no té clar què passarà amb la cúpula directiva perquè es manté al marge d'aquestes decisions", ha insistit i ha subratllat que "farà bé a mantindre's al marge i a no opinar sobre determinades qüestions". "L'asèpsia amb la qual tractem aquests temes és terapèutica i preventiva", ha manifestat.

Oltra ha ressaltat, això sí, que el Consell Rector d'À Punt va concloure fa unes setmanes "en un procés ordinari" que la gestió encapçalada per Marco havia aconseguit "complir els objectius" en un 59% –encara que va considerar que "per davall de les expectatives, amb manques en alguns aspectes"–. "Això és el que ha passat, i per part nostra poc més a afegir", ha resolt.

next