El govern de Benidorm duu al ple una moció de rebuig a la taxa turística

La portaveu de l'executiu local i del grup municipal del PP, Lourdes Caselles, assegura que aquest impost dona un missatge de "saturació i turismofòbia"
21 agost 2019 18:02h
Entre les raons per a oposar-se a la taxa, Caselles ha argumentat que al territori valencià "el turisme intern és molt important, per la qual cosa el 30% dels contribuents d'aquest nou impost seran la ciutadania valenciana en les seues vacances". / DIEGO DELSO

ALACANT. El govern municipal de Benidorm (la Marina Baixa) elevarà al ple ordinari del pròxim dilluns, 26 d'agost, una moció de rebuig a la taxa turística, ja que "no deixa de ser un nou impost que grava als allotjaments turístics legalment establits" i que "afectaria negativament la competitivitat d'una indústria que genera més del 13% del PIB i del 14% de l'ocupació en la Comunitat Valenciana".

Així ho ha anunciat la portaveu de l'executiu local i del grup municipal del PP, Lourdes Caselles, que davant el ressorgiment del debat entorn de "la mal dita taxa turística a càrrec d'alguns representants del Consell" considera "important" deixar clara la postura de Benidorm i "ser contundents" sobre aquest tema, ja que són "nombrosos" els "efectes desfavorables" d'aquest gravamen.

En aquest sentit, ha afirmat que la implantació d'aquesta taxa "té el rebuig frontal del sector turístic de la Comunitat" i per aquest motiu la moció inclou la petició "d'instar el Consell a consensuar amb el sector turístic totes les decisions que s'adopten en aquest àmbit", i reclamar al president, Ximo Puig, i al secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, "la convocatòria del Consell de Turisme perquè s'aborde tota la problemàtica suscitada" pel possible establiment de la taxa.

Entre les raons per a oposar-se a la taxa, Caselles ha argumentat que al territori valencià "el turisme intern és molt important, per la qual cosa el 30% dels contribuents d'aquest nou impost seran la ciutadania valenciana en les seues vacances".

Així mateix, ha apuntat que "els operadors turístics europeus ja han advertit de l'efecte perjudicial d'aquesta taxa de comercialització internacional, que podria propiciar la fugida de turistes cap a països i destinacions com Turquia, Egipte o Tunísia, que s'estan fent fortes en el mercat vacacional i que estan seguint l'estratègia precisament contrària: bonificar l'arribada de turistes".

A més, la també portaveu local del PP ha afirmat que "amb aquest impost s'envia un missatge als mercats de saturació i turismofòbia" quan "la realitat és que la Comunitat Valenciana és un territori tourist friendly i sinònim d'hospitalitat".

next