El govern espanyol diu que no pot saldar les bestretes pel finançament autonòmic perquè es troba en funcions

Celaá s'ha referit al govern català dient que "alguns que reclamen ara aquests diners van dir que no als pressuposts" en referència al rebuig de JxCat i ERC
23 agost 2019 17:20h
Celaá també s'ha referit al fracàs dels pressuposts de Sánchez. / EUROPA PRESS

MADRID. La ministra portaveu en funcions, Isabel Celaá, ha justificat que no poden fer l'avançament de finançament corresponent a aquest 2019 perquè són un govern "que no està en plenitud de funcions".

"Es tracta de complir la legalitat", ha manifestat Celaá, que recorda que aquests diners s'haurien pogut ingressar també si els pressuposts generals de l'Estat hagueren prosperat. "Alguns que reclamen ara aquests diners van dir que no als pressuposts", ha respost a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Aquesta setmana, el vicepresident català i conseller d'Economia, Pere Aragonès, va anunciar que portaria el govern espanyol als tribunals pels incompliments en pagaments que reconeixen la llei. En aquest sentit, es va referir als 1.317 milions d'euros que, segons ell, corresponen a les bestretes del finançament del 2019, que haurien d'haver estat transferides de forma automàtica i que l'Estat "té retingudes de forma irregular".

Ximo Puig va descartar incórrer en la via jurídica i va reiterar que "la qüestió de fons" era la falta de formació de govern. En total, es tracta d'uns 1.800 milions que el País Valencià està deixant de rebre a causa de la interinitat de l'executiu i que obliguen el Consell a realitzar ajusts de cara l'últim període de l'any.

"No és una qüestió de discrecionalitat o voluntat política sinó de compliment de la llei", ha manifestat Celaá.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next