La Granja de la Costera ja té data per a repetir les eleccions municipals (i no és el 10N)

La Junta Electoral Central va ordenar que es tornaren a celebrar els comicis a causa d'una "irregularitat greu" que va afectar el procés de votació el 26M
20 setembre 2019 17:42h
 La Junta Electoral Central va ordenar repetir les eleccions a la Granja de la Costera a causa d'una "irregularitat greu" que va afectar el procés de votació, ja que un candidat de la llista socialista va ser membre de la mesa electoral del municipi. / ENRIQUE ÍÑIGUEZ RODRÍGUEZ

VALÈNCIA. La Granja de la Costera serà l'últim municipi valencià a constituir el seu ajuntament després de les eleccions del 26M. Ho farà quan conega els resultats de les noves eleccions municipals, que ja tenen data. Concretament, el 17 de novembre. És a dir, el veïnat d'aquest municipi haurà d'acudir dos diumenges seguits a les urnes.

La Junta Electoral Central (JEC) va ordenar repetir les eleccions a la Granja de la Costera a causa d'una "irregularitat greu" que va afectar el procés de votació, ja que un candidat de la llista socialista va ser membre de la mesa electoral del municipi.

En aquesta localitat de 366 habitants, el 26 de maig es van adjudicar quatre regidors al PSPV i tres regidors al PP per un únic vot de diferència, ja que els socialistes van recaptar 107 paperetes i els populars, 106.

Però el PP de la localitat va interposar un recurs en el qual denunciava que un dels vocals que formaven part de la mesa és membre de la candidatura del PSPV. La JEC va acceptar el recurs i va declarar nuls els comicis d'aquesta localitat de la Costera.

Fallen els càlculs

Preguntades aquest juliol per Diari La Veu sobre la data en què es tornarien a posar les urnes, fonts municipals van respondre: "Això ens agradaria saber també a nosaltres". D'aquesta manera deixaven clar que no tenien més informació sobre el tema i remetien a la Junta Electoral. De fet, des del municipi s'havien posat recentment en contacte amb la Junta Electoral de Zona de Xàtiva per a fer-los la mateixa consulta. 

Amb tot, des del consistori tenien la hipòtesi que potser s'estava 'allargant' tot el procés per a fer-les coincidir amb una repetició de les eleccions generals –que ja veien molt probable–. No obstant això, un error en la gestió de la convocatòria ha impedit que se celebren ambdues eleccions el mateix diumenge. 

En aquell moment, tampoc des de la JEC podien aportar més dades. "Està tot en els llimbs", van contestar a Diari La Veu, i van explicar que, per ara, estava "tot elevat" a la Junta Electoral Central. A més, remarcaven que als mesos d'estiu tot s'endarrereix. Per tant, reiteraven que no és que no volgueren donar més informació, sinó que no la tenien. 

Una campanya dins d'una altra

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres el reial decret pel qual es convoquen les eleccions locals en 35 municipis en els quals no es va presentar cap candidat per als comicis del 26 de maig i en altres tres l'escrutini dels quals va ser anul·lat per irregularitats. Un d'eixos tres municipis és la Granja de la Costera.

La nova campanya electoral en aquests ajuntaments tindrà una durada de 15 dies; així, començarà la mitjanit de l'1 de novembre i acabarà el 15 de novembre. És a dir, començarà el mateix dia que la campanya per al 10N però s'acabarà una setmana més tard que eixa.

next