La Marina adverteix que si no es condona el deute, es podria produir un embargament dels comptes

El director general del Consorci, Vicent Llorens, assegura que la falta de govern estatal genera "incertesa" i que la situació "no és poca broma"
26 agost 2019 17:52h
Llorens ha comentat que el deute els impedeix "optar a finançament públic". / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. El director general del Consorci València 2007 (La Marina), Vicent Llorens, ha assegurat que la falta de govern central produeix "incertesa" quant a la condonació del deute d'aquest espai, a la qual s'havia compromés l'executiu. Això, al seu torn, "comporta una sèrie de perjudicis per al Consorci", tant en l'àmbit del finançament com en el judicial. En aquest sentit, ha apuntat que "potser un dia, si no s'ha condonat el deute, hi haurà una sentència ferma en què s'embarguen els comptes, que no és poca broma".

Així ho ha advertit Llorens en declaracions a Europa Press, després d'una reunió mantinguda aquest dilluns en La Base de la Marina amb la regidora d'Acció Cultural de l'Ajuntament de València, Maite Ibáñez, per a estudiar possibles punts de col·laboració.

Preguntat sobre com afecta la inestabilitat del govern espanyol a la Marina, ha comentat: "La falta de govern afecta la Marina en la incertesa de si finalment es condonarà el deute o no". "El fet que el deute encara estiga viu comporta una sèrie de perjudicis per al Consorci, que bàsicament es poden dividir en l'àmbit judicial i financer", ha remarcat el director general.

Quant a la via judicial, Llorens ha explicat que hi ha una sèrie de reclamacions per part del Tresor Públic, que és qui paga les quotes del préstec de l'ICO. "Per tant, les quotes impagades del Consorci a l'ICO, les paga el Tresor, però també les reclama a la Marina".

"La Marina es troba en un plet contenciós-administratiu perquè considera que les quotes les ha d'assumir el govern espanyol i no el Consorci, però els temps judicials no són els temps del poder legislatiu", ha subratllat.

Per aquest motiu, el director general ha indicat que fins que no hi haja govern, "el deute no es condonarà". Per aquesta raó, ha advertit que "potser, un dia si no s'ha condonat el deute, encara hi haurà una sentència ferma en què s'embarguen els comptes del Consorci, que no és poca broma".

Quant a l'aspecte financer, Llorens ha comentat que el deute els impedeix "optar a finançament públic" a través projectes, subvencions o préstecs. El director del Consorci ha puntualitzat que com que no es va aprovar la condonació per via dels pressuposts, "podria tindre una solució mitjançant un decret llei, que després es convalida en el Congrés, no es va considerar tan urgent com per a aprovar-ho".

Per aquest motiu, encara que Llorens ha assenyalat les "grans incerteses com el deute", s'ha mostrat "optimista", ja que creu que "es resoldrà" perquè "tots els partits consideren que és de justícia que el govern espanyol assumisca el préstec de l'ICO".

Al mateix temps també ha incidit que també tenen pendent resoldre "el producte financer que la Marina tenia amb el Santander i després li va vendre a TCA [Taconic Capital Advisors]", una operació per a la qual ha assegurat que tenen "els instruments per a resoldre-la". "Si es resol això del TCA, la Marina deixarà de tindre embargats 80.000 euros", ha subratllat.

next