La Mostra de València homenatja Toni Canet

El festival de cinema comença la 34a edició amb la projecció de 'Calç blanca, negro carbón', l'última pel·lícula del guionista valencià  
25 octubre 2019 10:52h
La gala d'inauguració va comptar amb la presència dels familiars de Toni Canet. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. La 34a Mostra de València-Cinema del Medierrani va donar aquest dijous el tret d'eixida amb la projecció de Calç blanca, negro carbón (2017), l'última pel·lícula del "narrador del poble", Toni Canet. L'acte d'inauguració del festival de cinema va vindre acompanyat d'un homenatge pòstum al director, productor i guionista valencià. Aquesta edició, sota el títol de #LaNostra, se celebrarà fins al 3 de novembre i posarà el focus en el nou cinema realitzat als països de la conca del Mediterrani. 

En la vestida de llarg de la Mostra va participar l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, acompanyat de la regidora de Recursos Culturals i presidenta d'aquest festival cinematogràfic, Glòria Tello. Ribó va voler recordar Canet amb unes paraules: "Imprescindible en la cinematografia valenciana, un dels enginys més inspiradors que sorgeix d'aquesta casa per al món". L'alcalde, a més, també va fer el lliurament de la Palmera d'Honor, el guardó de la mostra, a la directora italiana Liliana Cavani. 

En aquesta edició, la programació  de la Mostra de València augmenta de 89 a 109 el nombre de pel·lícules que es projectaran, amb un l'impuls a la Secció Informativa i l'objectiu "de ser finestra a la producció valenciana". 

En aquesta edició es lliuraran dues palmeres d'honor: l'esmentada a Liliana Cavani i una altra al director turc Ferzan Özpetek. A més, la Mostra de València visibilitzarà, entre altres, la creació cinematogràfica egípcia feta per dones i la diversitat de punts de vista que la generen, des del més comercial fins al polític, amb el cicle 'La revolució de la dona en el cinema egipci'. 

La 34a Mostra de València comptarà també amb una celebració de l'edat daurada de la comèdia italiana, mitjançant una retrospectiva de vint pel·lícules que inclou els títols més importants del gènere. 

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next