Diari La Veu del País Valencià
La Fiscalia investiga l’assetjament a Mónica Oltra per part de membres del partit ultra España 2000

Fiscalia de València ha obert diligències d’investigació penal per l’assetjament que va patir la vicepresidenta del Consell i consellera, Mónica Oltra, a les portes de la seua casa el passat 18 d’octubre a la nit per part del grup d’extrema dreta España 2000.

Segons han confirmat a Europa Press fonts del ministeri públic, la Fiscalia ha adoptat aquesta mesura després de rebre una denúncia de l’Advocacia de la Generalitat en la qual s’al·ludia a una “evident intimidació i neguit” cap a Oltra que podia ser constitutiva d’un delicte d’assetjament o uns altres com a odi o desordres públics.

Els fets es remunten al passat 18 d’octubre. Segons s’arreplega en la denúncia del Consell, sobre les 21.30 hores un grup de persones va arribar amb cotxe i “encaputxats i/o amb caretes de la pel·lícula Scream“, es van concentrar davant el domicili de la vicepresidenta on van desplegar una gran bandera espanyola sobre la qual apareixia escrit ‘Visca la Unitat d’Espanya’.

Els concentrats, amb un altaveu portàtil, van emetre consignes “fent sonar un pasdoble seguit de l’himne d’Espanya, mentre gravaven cap a l’interior del domicili familiar”. “Comentar-vos que estem a casa de la nostra amiga Oltra de Compromís, hem vingut a posar una mica de música espanyola, per a dir-li que estem a Espanya i a la Comunitat Valenciana”, arreplega textualment la denúncia, al·ludint a les paraules pronunciades en l’acte d’escarni.

La denúncia adjuntava el vídeo de l’acció, que va ser difós a través d’una xarxa social del partit d’ultra dreta España 2000, i uns altres més gravats per afins a Oltra que estaven al domicili.

Segons el mateix escrit, aquests fets “van produir una evident intimidació i neguit” tant a la vicepresidenta com als seus fills, que en aquells moments es trobaven sopant al domicili familiar, “tot açò amb la consegüent alteració de la seua convivència davant l’assetjament produït”. Ara, la Fiscalia ha obert diligències d’investigació penal i o bé procedirà a l’arxiu si no veu fets delictius o bé la remetrà al jutjat perquè continue el procediment.

Comparteix

Icona de pantalla completa