Diari La Veu del País Valencià
El 2017 acaba amb almenys 7 dones assassinades en casos de violència masclista

L’any 2017 acaba amb un balanç de 7 dones assassinades a mans de les seues parelles o exparelles al País Valencià. La xifra augmentarà a 8 si finalment es confirma que el xoc d’un cotxe contra una gasolinera a Benicàssim és, com tot apunta, un assassinat masclista.

En tot l’estat espanyol, enguany han sigut assassinades 48 dones per casos de violencia masclista. No obstant això, el balanç podria ascendir a 52 si es confirmen, a més del de Benicàssim, tres casos més que encara s’estan investigant.

Amb els casos confirmats, el balanç mortal de la violència de gènere haurà deixat enguany quatre dones mortes més que el 2016, quan en van ser 44. L’any 2016 va ser el primer des que hi ha dades en el qual els assassinats de dones a Espanya per violència de gènere van baixar del mig centenar.

Xiquets assassinats i orfes

Al llarg del 2017 han sigut assassinats, a més, 8 xiquets a mans dels homes que maltractaven les seues mares. És la xifra més elevada des que el 2013 van començar a computar-se també aquests casos que, des de la Llei de Protecció de la Infància i l’Adolescència, consten com a crims de violència de gènere. En aquests quatre anys d’estadístiques han sigut 23 els menors d’edat assassinats en aquestes circumstàncies. D’altra banda, els homes maltractadors han deixat 27 xiquets orfes a tot l’estat espanyol.

Segons les estadístiques oficials, només en 10 dels feminicidis registrats enguany existien denúncies prèvies per violència de gènere i 9 d’elles van ser impulsades per les víctimes. En total, set van sol·licitar ordres de protecció, de les quals sis es van concedir i cinc estaven vigents en el moment del crim masclista.

Quant a les víctimes, el grup més nombrós (15 dones) tenia entre 31 i 40 anys d’edat; 11 dones tenien entre 50 i 51 anys i deu no havien complit la trentena. La gran majoria eren de nacionalitat espanyola i en sis de cada deu casos encara convivien amb el seu maltractador, de qui seguien sent parella. Van ser 18 les dones que ja havien trencat amb l’assassí o que estaven en fase de ruptura.

Comparteix

Icona de pantalla completa