Diari La Veu del País Valencià
Rosa Albert i Rosa Pérez se sumen a la carrera pel lideratge d’EUPV

El Consell Polític Nacional d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), màxim òrgan de direcció de la formació entre assemblees, va acordar el dissabte 20 de gener, per un “gran consens”, convocar per al cap de setmana del 24 i 25 de febrer una assemblea extraordinària per sufragi universal per a triar nova direcció. Esquerra Unida arrancava així un període que culminarà amb una votació de tota la militància el dissabte 24 de febrer i la celebració d’una assemblea el diumenge 25, en la qual es donarà a conéixer la composició de la nova direcció del partit. Per a açò, l’òrgan va triar per unanimitat una comissió coordinadora de set persones que s’encarregarà del procés assembleari: Rosa Albert, Roberto Rovira, Amadeu Sanchis, Aurora Mora, Rosa Pérez, Luis Poveda i Estefanía Candel.

Fins a la data hi havia confirmada la candidatura de l’exalcalde de Bunyol Rafa Pérez. L’últim coordinador, David Rodríguez, havia perdut la confiança de la formació per haver-se pagat un viatge a Cuba amb diners públics, motiu pel qual va ser destituït. Ara, des del seu equip s’ha llançat el nom de Rosa Albert com a candidata de continuïtat.

Albert, actual coordinadora d’EU a la ciutat de València, és també la candidata del Partit Comunista. Així es desprén del comunicat del mateix PCPV, on diu que “proposa Rosa Albert per a encapçalar la candidatura ‘L’esquerra a l’ofensiva'”. A més, han fet una crida a tot el partit per a cohesionar-se al voltant d’aquesta llista. El PCPV també ha volgut mostrar “tot el seu suport” al “camarada David Rodríguez” i li ha transmés “tot el reconeixement i l’agraïment del Partit per la seua honestedat i la seua extraordinària lleialtat al PCPV i al projecte d’Esquerra Unida”.

D’altra banda, hui també s’ha fet pública la candidatura ‘Endavant l’esquerra per a guanyar el país’, liderada per la diputada provincial d’EUPV Rosa Pérez. Pérez encapçala una llista caracteritzada per “la presència de noms coneguts de la política municipal i autonòmica, amb una mitjana d’edat que ronda els 35 anys”, expliquen en la nota de premsa. Entre aquests noms destaca el de l’exdiputada alacantina a les Corts Esther López Barceló, actual dirigent també d’IU i que ocupa el tercer lloc de la llista, després del regidor d’EUPV a Gandia Nahuel González.

L’exportaveu d’EUPV a les Corts Ignacio Blanco o l’actual eurodiputada d’IU Marina Albiol també mostren el seu suport a la llista de Pérez. Blanco figura en el número 30 de la llista i Albiol la tanca en el número 76.

Comparteix

Icona de pantalla completa