Diari La Veu del País Valencià
Rodríguez, sobre la reelecció d’Echávarri: Els qui decideixen són els militants

El portaveu del PSPV, Jorge Rodríguez, ha assenyalat aquest dilluns que el partit pot dir “el que vulga” sobre si l’alcalde d’Alacant, Gabriel Echávarri, ha d’optar a la reelecció però “al final els qui decidiran qui estarà al capdavant de l’executiva seran els militants a través de l’assemblea”.

Rodríguez, en roda de premsa, ha recalcat sobre aquest tema que el secretari general del PSPV, Ximo Puig, ja s’ha pronunciat d'”una manera molt clara” sobre aquest tema i ha recordat que el codi ètic del partit marca que “es prendran mesures a partir de l’obertura de judici oral”. Echávarri està processat en el cas Comerç pel presumpte fraccionament de diferents contractes.

En qualsevol cas, el portaveu socialista ha subratllat que “no es poden confondre qüestions administratives amb casos de corrupció”, per la qual cosa considera “un insult” comparar Echavárri amb la seua antecessora Sonia Castedo, processada en la peça separada del cas Brugal que ha investigat presumptes tripijocs en la tramitació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU).

Rodríguez, preguntat per si considera que és bo per a la imatge del partit que Echávarri opte a la reelecció, ha assenyalat: “El partit decidirà el que vulga, però els qui decidiran qui estarà al capdavant de l’executiva d’Alacant seran els militants a través de l’assemblea”. Amb tot, ha recordat que Echávarri té una roda de premsa aquest dilluns i que n ella farà una valoració sobre el seu futur.

De la mateixa manera, el secretari de Relacions Institucionals i Acció Territorial, Carlos Fernández Bielsa, ha incidit que són “els militants d’Alacant els que ha de decidir qui és el millor candidat i el millor secretari general per a preparar unes eleccions municipals”.

Comparteix

Icona de pantalla completa