Diari La Veu del País Valencià
Miguel Millana, nou secretari del PSPV a Alacant en substitució d’Echávarri

Miguel Millana es va convertir dissabte en el nou secretari local del PSPV a la ciutat d’Alacant i prendrà el relleu a l’alcalde sortint, Gabriel Echávarri, que ha deixat el càrrec al capdavant del partit. Millana es va imposar, en l’assemblea celebrada a la Universitat d’Alacant, amb el 80% dels vots, a l’altre candidat, José Miguel González.

Segons ha informat el PSPV local, Millana va guanyar la votació amb 336 vots, enfront dels 84 que va collir González. A més, en les eleccions al Comité Comarcal, la llista que promovia Millana va sumar 332 sufragis, enfront dels 84 de José Miguel González. Miguel Millana es converteix així en el nou secretari local del PSPV i prendrà el relleu a Gabriel Echávarri.

Així mateix, l’assemblea de l’agrupació alacantina va aprovar la gestió d’Echávarri al capdavant del partit per 264 vots a favor, 57 en contra i 13 vots en blanc.

L’alcalde ixent va anunciar divendres des de València, després de la reunió del Secretariat del PSPV, que deixava l’Alcaldia de la ciutat. Ho fa pel seu doble processament pel suposat fraccionament de contractes a la Regidoria de Comerç, que ostentava com a alcalde, i per l’acomiadament d’una treballadora temporal de l’Ajuntament, cunyada del portaveu municipal del PP, Luis Barcala.

Dissabte, després de defensar la seua gestió al capdavant de la secretària local, Echávarri va reconéixer davant els mitjans que la seua situació al capdavant del corporació estava provocant un “desgast important” en el PSPV i que en l’àmbit personal “fregava ja la inhumanitat”.

Així, ja va anunciar que la seua renúncia a l’Alcaldia, que es farà efectiva a les 9 hores del dilluns 9 d’abril, la va decidir perquè “hi havia un problema polític i calia donar una solució política”.

Comparteix

Icona de pantalla completa