Diari La Veu del País Valencià
À Punt retransmetrà els nous premis d’arts escèniques, música i audiovisual de la Generalitat

El Ple del Consell ha aprovat aquest divendres el conveni de col·laboració entre l’Institut Valencià de Cultura (IVC) i la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) en l’àmbit de la difusió cultural i de l’arxiu audiovisual, una mesura que ja va ser avançada pel conseller Vicent Marzà el passat mes de desembre al Centre del Carme. Així, entre els compromisos adquirits es troba la retransmissió dels nous premis d’arts escèniques, música i audiovisuals que es lliuraran aquest 2018 per primera vegada, així com la convinença de donar més difusió a través de la ràdio d’À Punt a la música amb autoria valenciana.

L’objecte del conveni és establir els mecanismes de col·laboració entre ambdues institucions. En concret, la CVMC realitzarà actuacions de promoció d’activitats desenvolupades per l’IVC, especialment referides a arts escèniques i música, així com de suport a la indústria audiovisual valenciana i, per la seua banda, l’IVC facilitarà a la Corporació la recopilació, gestió, preservació i accés als fons audiovisuals que gestiona. El conveni s’emmarca en l’acord signat el passat 21 de desembre de 2017 entre la Conselleria i la Corporació per a promoure en la societat valenciana, i especialment entre l’alumnat, l’educació, la cultura, la divulgació de la recerca, els esports i la normalització del valencià i de les llengües estrangeres.

Entre els àmbits de cooperació cal destacar la difusió de continguts culturals. Per a açò, la CVMC es compromet al fet que els continguts culturals de l’IVC tinguen una presència habitual en els informatius i a incloure en la seua programació continguts i programes culturals, particularment els relacionats amb les arts escèniques, la música i cultura popular valenciana, la cinematografia, la creació audiovisual i les arts plàstiques. Així mateix, es compromet a donar un tractament prioritari a la música d’autors i grups valencians en la programació radiofònica. També es compromet a col·laborar en la divulgació de les últimes tendències artístiques i culturals, en el foment de la cultura popular valenciana i en la valoració de les personalitats més destacades de l’àmbit cultural.

Com a part d’aquesta col·laboració, la CVMC, a través de la televisió d’À Punt, garantirà la retransmissió dels diferents actes de lliurament de premis de l’IVC –tal com va avançar aquest diari en novembre de 2017– i la difusió d’alguns dels seus espectacles de producció pròpia. A més, destinarà part dels seus pressupostos a l’adquisició de drets de produccions que hagen rebut ajudes de l’IVC.

Per la seua banda, l’Institut Valencià de Cultura es compromet a mantenir el seu suport a la producció audiovisual valenciana a través de la línia d’ajudes prevista per a tal fi i que per a l’exercici 2018 compta amb una quantia total de 5.500.000 euros. Per la part de la Corporació, aquesta destinarà 1,3 milions a l’arxiu.

Arxiu audiovisual

Un altre dels àmbits de cooperació serà l’arxiu audiovisual de l’extinta RTVV, situat a les instal·lacions de Burjassot. En el procés de liquidació de RTVV es va subscriure un contracte que preveia la cessió a la Corporació de les instal·lacions de l’arxiu, del seu ús i dels drets d’emissió del material. No obstant açò, el personal encarregat de les tasques de la gestió de l’arxiu va ser adscrit a l’IVC. Mitjançant l’acord de col·laboració aprovat aquest divendres es permetrà a la Corporació la recopilació, gestió, preservació i accés als fons audiovisuals, per la qual cosa l’IVC adoptarà mesures per a facilitar l’accés als esmentats fons.

Per la seua banda, la Corporació posarà les eines materials necessàries i s’ocuparà de l’actualització dels equips i els sistemes de gestió de continguts perquè el personal que gestiona els fons puga realitzar el seu treball en perfectes condicions. Amb aquesta finalitat, la Corporació, a més d’ocupar-se dels contractes de manteniment, assistència tècnica i actualització dels equips i sistemes, es compromet a cedir a l’IVC una sèrie d’equips tècnics, la relació dels quals s’inclou en el conveni.

Finalment, el conveni estableix la creació d’una comissió mixta de coordinació que s’ocuparà del seguiment i control de les actuacions prevista en ell. Tindrà una durada de quatre anys, fins al 2021.

Comparteix

Icona de pantalla completa