El PPCV vol que s'aclarisca ràpid el suposat intent de compra de Belmonte i el PSPV no se sent al·ludit

Ciutadans denuncia que la trànsfuga de Guanyar Alacant "llança la pedra i amaga la mà" i li exigeix una explicació pública a la ciutadania
/ València
10 maig 2018 01:00h
Els portaveus del PSPV, Guanyar i Compromís van signar un document on es comprometien a impulsar la modificació del ROP per a restituir els drets dels no adscrits.

L'alcalde d'Alacant, el popular Luis Barcala, desitja que la Justícia actue amb rapidesa per a "aclarir" al més prompte possible l'objecte de la investigació oberta per la Fiscalia Anticorrupció en relació al suposat intent de compra del vot de la regidora no adscrita Nerea Belmonte perquè donara suport a la socialista Eva Montesinos.

En declaracions als periodistes després de presentar el calendari de mascletaes de les Fogueres, Barcala ha explicat que cal deixar treballar la Justícia, encara que ha desitjat que "les coses vagen amb rapidesa perquè queden aclarides".

L'actual alcalde d'Alacant ha assegurat que "el PP no es va asseure ni s'ha assegut a negociar amb Nerea Belmonte", a diferència dels socialistes, per la qual cosa creu que aquestos últims són els que "han d'explicar què va haver-hi sobre la taula". A més, ha apuntat que quan haja avançat la investigació judicial el seu grup estudiarà la situació i, si escau, decidirà si es persona o no en la possible causa.

"Res més que un pacte de govern"

La portaveu socialista a l'Ajuntament d'Alacant, Eva Montesinos, ha afirmat que el seu partit no es personarà en la investigació oberta pel suposat intent de compra de vot de Belmonte, ja que que no se sent "al·ludit" en aquest assumpte.

En declaracions a diversos periodistes, Montesinos ha insistit que el PSPV-PSOE "no ha oferit res que no siga un pacte de govern" a Belmonte durant les negociacions prèvies a la sessió plenària d'investidura.

La socialista ha apuntat que tant ella com els portaveus de Guanyar, Miguel Ángel Pavón, i de Compromís, Natxo Bellido, van signar un document on es comprometien a impulsar la modificació del Reglament Orgànic del Ple (ROP) perquè els no adscrits com Belmonte pogueren veure restituïts els seus drets polítics i econòmics. D'aquesta forma, ha insistit que els socialistes es van circumscriure a unes "negociacions polítiques" i "no tenen res a amagar", per la qual cosa si la Justícia els crida oferiran la seua "col·laboració".

Malgrat aquest compromís per a restituir-li els seus drets polítics i econòmics, Montesinos ha afirmat que a Belmonte "no li va semblar suficient", la qual cosa, en la seua opinió, la va portar a "perdre la coherència i credibilitat" en haver sigut triada per una formació d'esquerres i facilitar la tornada del PP a l'alcaldia. "Allò important és que el PP dirigeix l'Ajuntament i que ella els va permetre que governaren", ha lamentat la portaveu municipal del PSPV-PSOE.

"Tirar la pedra i amagar la mà"

El portaveu adjunt de Ciutadans a l'Ajuntament d'Alacant, Antonio Manresa, ha afirmat que Belmonte "deu també una explicació pública a la ciutadania sobre el presumpte suborn". En un comunicat, Manresa ha considerat que "el que no pot fer Belmonte és llançar la pedra i amagar la mà, instrumentalitzant el ple municipal com a aparador per a lliscar un acusació tan greu que podria tipificar-se com d'un intent de suborn".

"És molt trist que hàgem passat d'un minigovern del PSOE a un altre del PP i que seguim eixint en els noticiaris nacionals per temes relacionats amb la corrupció, com és el presumpte intent de comprar un vot per a investir un nou alcalde", ha opinat Manresa, qui ha afegit que "alguna cosa està fallant greument a Alacant".

next