Diari La Veu del País Valencià
Toni Gaspar serà triat nou president de la Diputació de València el 17 de juliol

La Diputació de València celebrarà el dimarts 17 de juliol el ple en què es triarà el nou president de la institució després de la dimissió del socialista Jorge Rodríguez per l’operació Alqueria.

Només el PSPV ha proposat un candidat a la presidència, Toni Gaspar, responsable de l’àrea d’Hisenda a la diputació i alcalde de Faura (el Camp de Morvedre). Els grups que formen l’equip de govern de la corporació –Compromís, Esquerra Unida i València en Comú, juntament amb els socialistes– ja van avançar que donarien suport a aquest candidat perquè es convertisca en el nou màxim responsable de la Diputació.

El dia 17, abans del ple d’elecció del president, també tindrà lloc una sessió en què prendrà possessió la persona que ocuparà el lloc de diputat provincial que deixa lliure Rodríguez, qui també ha renunciat a aquest càrrec.

La data d’ambdues sessions plenàries ha sigut anunciada aquest dimarts als mitjans de comunicació després de la junta de portaveus de la Diputació de València, reunida de manera extraordinària per a tancar el procediment que ha de seguir la corporació arran de l’operació Alqueria.

Acceptació de la renúncia i cessament dels gerents de Divalterra

Abans de designar el nou president, el dijous 12 de juliol la Diputació celebrarà un altre ple en el qual prendrà en consideració la renúncia de Jorge Rodríguez, anunciada per ell mateix la setmana passada.

Per a la mateixa jornada s’ha programat un consell d’administració de Divalterra en què es produirà el cessament dels cogerentes i del secretari d’aquest òrgan: Agustina Brines, ja destituïda per Compromís; Xavier Simó, del PSPV, i Jorge Cuerda, respectivament. Tots ells van ser detinguts també en l’operació Alqueria.

La presidenta en funcions, Maria Josep Amigó, ha agregat respecte a la designació del nou president de la Diputació que per als components de l’equip de govern “allò important” és “seguir les polítiques” que es van plantejar en 2015, “quan vam començar la legislatura” al capdavant d’aquesta institució.

En aquest sentit, Amigó ha reiterat que per a ells “allò important mai han sigut les persones, sinó les polítiques” que van iniciar, “polítiques progressistes en les quals tots estàvem d’acord”. A més, ha insistit que “allò important no és qui, sinó què”.

Primer ple ordinari després dels canvis

El calendari anunciat es completa amb una altra cita, el dimarts 24 de juliol, quan està previst que es duga a terme el primer ple ordinari de la Diputació després d’aquestos canvis. Aquell dia tindrà lloc també, una vegada conformada al complet la corporació, la junta general de Divalterra. Precisament, l’equip de govern de la Diputació de València va acordar aquest dilluns el tancament “ordenat” de l’antiga Imelsa, arran de la investigació judicial oberta per possible prevaricació i malversació en la contractació d’alts càrrecs.

Comparteix

Icona de pantalla completa