Rodríguez: "S'equivoca qui pensa que les decisions es prenen des de Madrid; sí o sí em presentaré com a candidat"

L'expresident de la Diputació de València i alcalde d'Ontinyent manifesta que cada dia li resulta més difícil pertànyer a un partit que "actua d'aquesta forma"
/ València
26 setembre 2018 01:00h

L'expresident de la Diputació de València i alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha assegurat aquest dimecres que "sí o sí" es presentarà com a candidat a l'alcaldia de la capital de la Vall d'Albaida. A més, ha advertit a Ferraz: "S'equivoca qui pensa que des de Madrid es decideix el futur dels pobles".

Rodríguez, en declaracions als mitjans després de visitar el campus de la Universitat de València en aquesta localitat, ha explicat que se sent "molt sorprés" per la decisió del PSOE de no deixar-li concórrer a les primàries per a repetir en l'Alcaldia en 2019 després de ser suspés cautelarment de militància arran de la seua detenció en l'operació Alqueria a finals de juny.

"Jo sempre he dit que sí o sí em presentaré a la candidatura d'Ontinyent; ho vaig dir en el seu moment i ho mantinc ara", ha remarcat. Sobre aquest tema, ha advertit que "s'equivoca qui pensa que des de Madrid es decideix el futur dels pobles" i ha argumentat que "el futur d'Ontinyent només el decideixen els d'Ontinyent". "Diguen el que diguen i facen el que facen, el futur d'Ontinyent està en mans de la gent d'Ontinyent", ha recalcat.

Rodríguez ha aclarit que ell no pot estar en un partit del qual el faran fora i ha remarcat que ha sigut el PSOE qui ha trencat relacions amb ell. Per això ha comentat que "l'única cosa que puc fer, amb tota la tristesa del món, és acatar la decisió".

No obstant això, Rodríguez, que ha recordat que ha treballat "molt" per al PSOE, veu aquesta prohibició "totalment incomprensible" perquè "no respecta el codi ètic del partit ni un principi de constitucionalitat com és la presumpció d'innocència". Per això, ha assenyalat que pertànyer a un partit que actua d'aquesta forma se li fa cada dia "més costa amunt".

El també exportaveu del PSPV ha agraït "el suport" que "en tot moment" li ha donat el PSPV i en aquest sentit ha aclarit que ha sigut Ferraz "qui ha decidit contra els estatuts" que no pot ser candidat pel PSPV. Per això, ha considerat que "ara el que ens toca és obrir un període de reflexió amb els militants d'Ontinyent per a poder decidir d'una manera conjunta quin és el futur". En aquest sentit ha explicat que "allò important" per a ell és que "es faça el que es faça, siga de la mà dels militants d'Ontinyent". A més, ha manifestat la seua voluntat de "continuar defensant els interessos de la ciutadania" d'Ontinyent.

next