Puig, sobre l'alcalde de Busot: "Com es pot atrevir a estar en una institució una persona que diu que la democràcia 'és una merda'?"

El cap del Consell alerta del "recés democràtic" del PPCV: "Aliança Popular mai s'hauria atrevit a fer el que està fent hui el Partit Popular"
/ València
24 novembre 2018 01:00h
Ximo Puig ha criticat que el president de la Diputació d\'Alacant tractara d\'impedir la commemoració de la LUEV a la seu de la corporació.

El secretari general del PSPV-PSOE i president de la Generalitat, Ximo Puig, ha criticat el vicepresident de la Diputació d'Alacant, Alejandro Morant, i s'ha preguntat "com es pot atrevir a estar en una institució pública una persona que diu que la democràcia 'és una merda'".

Puig s'ha expressat en aquestos termes en referència a un missatge que va penjar al seu compte de Facebook el representant de la corporació i també alcalde de Busot en el qual assemblava el Congrés actual amb el de 1936 i que va concloure amb l'expressió "Merda de democràcia".

"Si el president de la Diputació d'Alacant tinguera un mínim de dignitat democràtica, hui eixa persona no seria el seu vicepresident ni estaria en cap càrrec públic", ja que, segons Puig, "la culpa l'acaba tenint el que té la màxima responsabilitat i permet aquest tipus de comentaris sense fer res".

Segons arreplega un comunicat del PSPV, el líder dels socialistes valencians s'ha referit en aquestos termes a les paraules del vicepresident de la corporació, Alejandro Morant en la jornada 'Abanderem EL FUTUR', que ha celebrat el partit a Alcoi (l'Alcoià).

Per a Ximo Puig, aquesta és una altra demostració més que "el PP i Ciutadans s'han escorat a la dreta" i que intenten "transmetre permanentment crispació i confrontació". "La Diputació d'Alacant està segrestada pel PP", ha indicat Puig, qui ha criticat que aquest partit "està utilitzant una institució com un aparell partidista". "No podem consentir que un partit s'intente apropiar d'una institució en la qual l'han posat els ciutadans", ha reclamat al mateix temps que ha recordat que el PPCV des de la Diputació ha intentat "torpedejar importants avanços, com ara la Xarxa Llibres o el Fons de Cooperació Municipal".

El líder dels socialistes ha posat d'exemple també que aquest passat divendres s'impedira celebrar l'aniversari de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià en la Diputació d'Alacant. "Aquella llei, que va tirar endavant sense un sol vot en contra, es va aprovar a Alacant, al saló de plens de la Diputació, autoritzat per un president socialista que ni tan sols parlava valencià però entenia que tenir dues llengües és una riquesa", ha subratllat.

Per al líder dels socialistes valencians aquest fet demostra que "el PP està vivint una reculada espectacular": "Aliança Popular mai s'hauria atrevit a fer el que està fent hui el Partit Popular; estan en un clar recés democràtic". És per açò que ha explicat als seus que els socialistes "no entraran en la batalla de la crispació perquè la societat no es mereix que anem cap a arrere".

En aquest sentit, Ximo Puig ha advertit que "la gran batalla dels socialistes està en l'eradicació dels fanatismes" i ha subratllat que "la democràcia no està consolidada per sempre sinó que cal defensar-la cada dia, a cada moment i en cada institució. Aquest és el gran combat dels socialistes".

Finalment, s'ha mostrat "orgullós" de la tasca dels alcaldes i ha assegurat que cal posar "la mirada en el futur" per a guanyar les pròximes eleccions municipals i "demostrar que el canvi està funcionant". "Estem en condicions d'explicar com hem fet possible el canvi en la Generalitat, en els ajuntaments i en el Govern d'Espanya i posar-nos com a exemple", ha finalitzat.

Crítiques a César Sánchez

Prèviament, el secretari general del PSPV-PSOE a la demarcació d'Alacant, José Chulvi, ha criticat César Sánchez per "no estar fent el seu treball" des de la Diputació d'Alacant. "Tot el que no fa bé la Diputació d'Alacant no ens fa mal solament als diputats socialistes que estem al ple, sinó que afecta tots els municipis de la província i els seus habitants", ha assegurat.

Així mateix, ha felicitat el president de la Generalitat, Ximo Puig, per fer durant els últims tres anys i mig "polítiques per a les persones". Així, ha sentenciat que, en la seua opinió, "una de les claus d'aquest èxit és que Ximo Puig és un president amb sensibilitat municipalista, que coneix els ajuntaments des de dins, igual que molts dels membres que componen el Consell".

next