Diari La Veu del País Valencià
Les Corts habiliten gener per a poder tramitar les lleis pactades pel Botànic

Un dels assumptes que més preocupava, especialment al Botànic, era la falta de temps de què disposaven davant l’abundant tasca legislativa pendent que tenen sumada a les dues últimes comissions d’investigació encetades en les darreres setmanes (cas Taula i Crespo-Gomar). Aquest dimarts la Junta de Síndics ha dissenyat el calendari parlamentari per a la recta final d’aquesta legislatura i han acordat amb el suport de tots els partits, excepte el del PPCV, convertir gener en un més hàbil.

La líder del PPCV, Isabel Bonig, ha justificat la postura del seu partit al·legant que en gener únicament es desenvoluparan plens i comissions. “Volem també poder preguntar i sol·licitar informació durant eixe mes. I com que se’ns ha negat, hem votat en contra de la proposta. Es dóna l’aparença que s’està treballant però s’està boicotejant la tasca de fiscalització de l’oposició”, ha indicat Bonig.

L’objectiu principal del Botànic és complir amb l’objectiu que es van marcar en l’última reunió del pacte de deixar engegades un total de quinze iniciatives legislatives entre les quals es troben la dels expresidents, la del buidatge de les diputacions i la de prevenció de residus. Així mateix, els diputats que formen part de les comissions d’investigació del cas Taula i de Crespo-Gomar també van demanar poder disposar del mes de gener perquè tots els compareixents previstos en cadascuna d’elles puguen passar abans que el proper mes de març la cambra valenciana es dissolga i done pas a l’inici de la campanya electoral.

Les dates

Des de demà fins a divendres arranquen el debat i la votació dels Pressupostos de 2019. A més, com que aquest dijous també se celebra la votació al Congrés de la reforma de l’Estatut, el projecte dels comptes del Botànic es votarà divendres al matí. Pel que fa al mes de gener se celebran dos plens els dies 16, 17, 30 i 31; dos més en febrer (13, 14, 27 i 28), i dos mes en març (6, 7, 21 i 22).

Comparteix

Icona de pantalla completa