Diari La Veu del País Valencià
La defensa d’un dels investigats del cas Alqueria presenta una queixa per la dilació de la instrucció del cas

La defensa d’una de les persones investigades en el marc del cas Alqueria ha presentat una queixa davant el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per no obtindre resposta als seus recursos quan es compleixen sis mesos des que l’aleshores president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, fóra detingut. Segons han informat a EFE fonts del cas, la queixa obeeix a la falta de resposta per part de l’Audiència de València a un recurs d’apel·lació contra la reiterada negativa del Jutjat d’Instrucció número 9 d’alçar el secret del sumari.

A més de Jorge Rodríguez, el passat mes de juny van ser arrestats un dels assessors de l’aleshores president de la Diputació, el seu cap de gabinet, el secretari-lletrat assessor del Consell d’Administració de Divalterra i els dos directors gerents d’aquesta empresa pública. Rodríguez i la resta d’investigats van ser detinguts per suposats delictes de malversació i prevaricació després d’una denúncia interposada per la Fiscalia Anticorrupció de València en relació a possibles irregularitats en la contractació de personal d’alta direcció en l’empresa pública Divalterra (l’antiga Imelsa), dependent de la Diputació.

A finals del passat mes de novembre el jutjat va decretar una nova pròrroga del secret del sumari, a l’espera que es materialitzen algunes de les diligències pendents. Entre elles, l’anàlisi que la Unitat de Delictes Econòmics i Financers (UDEF) ha de realitzar sobre els telèfons mòbils i ordinadors portàtils confiscats, i l’anàlisi dels quals es va dur a terme a Madrid el passat 30 d’octubre. Una vegada acabat el tràmit del bolcat d’informació, únicament queda que els investigadors de la UDEF remeten al jutjat un informe sobre el contingut dels citats aparells, han precisat les mateixes fonts.

Aquests mateixos lletrats han lamentat la pèrdua, per part de la policia, de les claus dels ordinadors i telèfons mòbils confiscats, motiu pel qual van haver de demanar-les de nou als seus propietaris. Les defenses han recorregut en diverses ocasions el manteniment del secret de sumari perquè consideren que els seus representats es troben en situació d’indefensió després de cinc mesos de la seua detenció i s’està vulnerant el seu dret a la defensa.

El passat 4 de desembre, el jutjat va autoritzar els agents de la UDEF a demanar nova documentació en la Diputació i l’Ajuntament d’Ontinyent per a “recaptar informació que completara la intervinguda en les entrades i escorcolls autoritzats en el mes de juny”, segons va indicar el Tribunal Superior de Justícia valencià.

Tot i la investigació judicial, Jorge Rodríguez ha sigut recentment proclamat com a candidat del PSPV a l’Alcaldia d’Ontinyent en virtut de l’acord subscrit entre els socialistes valencians i la direcció federal.

Comparteix

Icona de pantalla completa