El nou partit de Jorge Rodríguez es presentarà a sis municipis de la Vall d'Albaida

La Vall d'Albaida ens uneix tindrà llistes a Agullent, Albaida, Benissoda, Bufali, Ontinyent i el Palomar
24 abril 2019 11:58h
Jorge Rodríguez ha involucrat en el nou projecte polític el seu cap de gabinet en la Diputació, Ricard Gallego (esquerra), que també va en les llistes de La Vall ens uneix. La seua mà dreta al consistori d'Ontinyent, Rebeca Torró, però, tancarà la llista del PSPV. / EFE

VALÈNCIA. La Vall d'Albaida ens uneix (LAVALL), el partit creat per Jorge Rodríguez i els seus afins el passat mes de desembre, estarà present finalment a sis municipis de la comarca. Així, a més de presentar-se a Ontinyent –on Rodríguez ja va anunciar el passat dimecres, 17 de febrer, que optaria de nou a l'Alcaldia amb aquest partit independent–, la nova marca ho farà també a Agullent, Albaida, Benissoda, Bufali i el Palomar.

Com ja va informar Diari La Veu, aquest nou partit no seria només la plataforma per la qual Rodríguez –investigat en el cas Alqueria pels delictes de malversació i prevaricació pels contractes d'alta direcció de Divalterra– es presentarà per a reeditar el seu càrrec com a alcalde, sinó que s'ha concebut com una marca paraigua per a tota la comarca de la Vall d'Albaida, amb presència en diversos municipis i, d'aquesta manera, amb opcions per a entrar també en la Diputació de València.

La irrupció d'aquest nou partit suposarà un fort escull per al PSPV, ja que no només haurà d'enfrontar-se a LAVALL en les urnes, sinó que en alguns pobles ni tan sols hi haurà llista socialista; aquest és el cas del Palomar, Benissoda, Bufali i Agullent.

En el cas del Palomar, la llista està encapçalada per Jordi Vila Vila, actualment alcalde del municipi, secretari d'Organització del PSPV a la comarca de la Vall d'Albaida i una de les persones pròximes a Rodríguez. A Benissoda, tanca la candidatura –formada únicament per dones– la seua germana, María Reyes Vila Vila. Ella és la persona que consta com a secretària general que va registrar al desembre el nou partit. A Bufali, la pàgina de Facebook dels socialistes, creada l'any 2015, es va convertir aquest 18 d'abril en 'Bufali ens unix. Junts fem futur'.

El PSPV sí que tindrà llistes a Ontinyent i Albaida; no obstant això, hi ha hagut una important migració a les llistes de LAVALL. Així, a Ontinyent, Rodríguez estarà acompanyat de molts exmembres de la llista del PSPV municipal i només Jaime Peris i Rebeca Torró, els seus números dos i tres a l'Ajuntament, es queden en la llista socialista per al 26-M. Ara bé, ho fan en els simbòlics llocs 20 i 21. 

Pel que fa a Albaida, destaca en el número 2 la presència de Ricard Gallego, mà dreta de Rodríguez quan era el president de la Diputació de València. 

Quines possibilitats té LAVALL?

Al Palomar, actualment el PSPV té l'Alcaldia amb 4 regidors d'un total de 7. Com que ara no hi haurà llista socialista, aspiraria a revalidar aquests resultats. Similar és el cas de Bufali, on hi ha 4 regidors del PSPV i 1 del PPCV.

A Benissoda, ara governa el PPCV amb 4 regidors i el PSPV en té 3. Per tant, LAVALL espera igualar o poder superar aquests resultats i arribar a l'Alcaldia. 

A Agullent el cas és diferent, ja que actualment hi ha 10 regidors de Compromís i 1 del PPCV. Per tant, l'objectiu mínim de LAVALL seria el de tindre representació. 

Un altre escenari és el dels municipis on es presentaran tant el nou partit com el PSPV. A Albaida, l'any 2015 Compromís va traure 7 regidors; el PPCV, 4; el PSPV, 1, i una marca local, 1. No obstant això, eixa marca local no es presentarà en les eleccions d'aquest maig, de manera que queda un lloc més en joc. 

Però la ferida més gran per al PSPV pot ser la provocada a Ontinyent. Tal com va recordar l'agrupació local, que durant tot el procés judicial del cas Alqueria ha mostrat el seu suport incondicional a Rodríguez, està governant actualment amb el 63% dels vots i 14 regidors. El fet que l'actual alcalde opte per anar amb un nou partit i arrossegue gran part dels socialistes d'Ontinyent suposarà tot un repte per a la nova llista del PSPV, que haurà de plantar cara a Rodríguez i tots els seus 'seguidors' a les urnes. 

next