Puig convoca el seu govern per a dissoldre les Corts i convocar eleccions el 28 d'abril

El ple del Consell extraordinari se celebrarà a les 17.00 hores
4 març 2019 13:13h
La reunió prevista aquest dilluns amb la ministra d'Hisenda s'ha anul·lat. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. El ple del Consell es reunirà de manera extraordinària a les 17.00 hores per a debatre i, si no hi ha sorpresa d'última hora, convocar les eleccions autonòmiques per al pròxim 28 d'abril, de manera que les farà coincidir amb els comicis espanyols.

Així, està previst que una hora més tard, al voltant de les 18 hores, el president de la Generalitat, Ximo Puig, llance davant els mitjans de comunicació una declaració institucional, en la qual comunicarà la seua decisió. Una hora després, al voltant de les 19 hores, està prevista la compareixença de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra.

La convocatòria del ple s'ha conegut minuts després que acabara la reunió de Puig amb la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, qui ha assegurat aquest dilluns, després d'una trobada que ha durat aproximadament mitja hora, que el president li ha comunicat que seria la primera a saber si hi hauria avançament electoral, una vegada adoptada la decisió.

Fonts de la Generalitat han confirmat la reunió del ple, una decisió amb la qual s'anul·la la reunió pendent per a les 16.30 hores amb la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero. 

El president es va donar el cap de setmana per a reflexionar i pensar sobre els avantatges i desavantatges de mantindre la data dels comicis per al 26 de maig o, per contra, avançar-la al 28 d'abril. Al final, el que busca el president és aconseguir la màxima participació en les eleccions. Aquest diumenge, però, Puig va assenyalar que decidirà la data definitiva "pensant en els interessos de la ciutadania". 

Per la seua banda, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, preguntada per la seua preferència sobre la data de les eleccions, ha assenyalat que està "a favor de tot allò que convinga als valencians".

next