El Constitucional admet a tràmit el recurs contra la Llei de Mancomunitats

Una cinquantena de diputats del PP van recórrer contra la norma, a la qual acusen d'utilitzar l'educació "com a arma" per a "estendre el separatisme català"
19 febrer 2019 17:07h
La portaveu adjunta del PP al Congrés, Belén Hoyo, sosté el recurs d'inconstitucionalitat contra la Llei valenciana de Mancomunitats presentat el 17 de gener a instàncies de la Diputació d'Alacant. / EFE

ALACANT. El Tribunal Constitucional ha admés a tràmit el recurs d'inconstitucionalitat contra la Llei de Mancomunitats valenciana que van presentar el passat 17 de gener cinquanta diputats del PP al Congrés a petició de la Diputació d'Alacant.

Segons la providència del Constitucional, amb data del 12 de febrer, adreçada a la presidenta de la cambra baixa, Ana Pastor, s'admet a tràmit el recurs contra la Llei 21/2018 de 16 d'octubre de Mancomunitats de la Comunitat Valenciana, en els articles 2.3, 12, 13 a 17, 36 i 50 en els apartats 2, 3, 4 i 5, així com la disposició transitòria única del paràgraf segon i annex.

A partir d'ara, l'alt tribunal demana que en el termini de 15 dies els recurrents es personen en el procés i formulen les al·legacions que estimen convenients.

La portaveu adjunta del grup parlamentari popular al Congrés, Belén Hoyo, va acudir el 17 de gener al Constitucional per a presentar el recurs i, a les portes del tribunal, va afirmar que la norma recorreguda utilitza l'educació "com a arma" per a "estendre el separatisme català" al País Valencià. 

També va adduir que, amb aquesta norma, que creu que incompleix la Constitució en els seus articles 137, 141 i 149, el PSPV i Compromís-Podem no respecten l'Estatut d'Autonomia valencià i forcen els municipis a formar mancomunitats.

El president de la Diputació d'Alacant, el 'popular' César Sánchez, ha manifestat aquest dimarts en el seu perfil de Twitter que en el seu moment va dir que "plantaria cara al nacionalisme" i que "no permetria el procés de catalanització del Botànic". "I no descansaré fins que siguen desallotjats del Consell", ha prosseguit el dirigent del PP.

La Llei de Mancomunitats va ser aprovada el 27 de setembre del 2018 amb el suport del PSPV-PSOE, Compromís i Podem, que van qualificar la nova norma com un "gran avanç" en el municipalisme valencià, i el vot contrari del PPCV i Ciutadans, que van opinar que es tractava d'"un procés de comarcalització encoberta".

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next