Veïns del Cabanyal arranquen a Divarian el compromís de no demanar el desnonament d'una família del barri

El col·lectiu Espai Veïnal del Cabanyal va llançar al setembre una campanya de mobilitzacions per a pressionar les administracions públiques i les entitats privades a negociar el futur d'una finca del carrer Vicent Brull
7 octubre 2019 17:21h
Veïns del Cabanyal van fer un escarni a una oficina del BBVA per a exigir una solució habitacional per a una família del barri. / ESPAI VEÏNAL DEL CABANYAL

VALÈNCIA. La mobilització del veïnat del Cabanyal per a "pressionar" i evitar el desnonament de diverses famílies del barri comença a donar resultats. El passat 19 de setembre, el col·lectiu Espai Veïnal del Cabanyal va llançar una campanya de mobilitzacions per a pressionar tant les administracions públiques com les entitats privades a negociar el futur d'una finca del carrer Vicent Brull del barri, que ara pertany al fons d'inversió Divarian –nom que rep la macroaliança entre el fons voltor Cerberus i BBVA–, per a mantindre l'habitatge de sis famílies llogades.

Aquell dia ja van avançar que realitzarien "accions de pressió" per a "assenyalar els culpables". A més, van detallar que ja havien evitat en tres ocasions el desnonament de Sara B. i la seua família, amb quatre menors, i van explicar la seua situació i la d'altres cinc famílies que també estan llogades en eixe edifici.

La primera d'aquestes accions 'sorpresa' dins de la campanya #CabanyalVsDivarian va arribar dijous passat, 3 d'octubre, amb un escarni a una oficina del BBVA al Cabanyal amb l'objectiu "que s'assegueren a negociar". Durant eixa acció, que va reunir mig centenar de persones, també es va explicar al veïnat del barri el cas de Sara i de la resta de veïns de la finca Vicent Brull 67, segons informen des d'Espai Veïnal del Cabanyal.

Arran d'aquesta acció s'ha aconseguit que el BBVA contacte amb Divarian perquè accepte part de les condicions d'Espai Veïnal del Cabanyal per escrit i per via telefònica. A més, segons indica el col·lectiu, Divarian s'ha compromés a no demanar que s'execute el quart desnonament de la família de Sara i ha acceptat començar a negociar de forma bilateral amb la Conselleria corresponent.

Amb tot, Espai Veïnal del Cabanyal manifesta que continuarà lluitant per a "ser part activa en aquesta negociació" i "aconseguir que Sara es quede al barri".

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next