Alba Reche, Patricia Campos, Carolina Ferre, Maria Blasco i Concha García són les noves 'ambaixadores' de la igualtat

El Consell repeteix aquest 8 de Març la campanya 'Vull ser com' per a oferir a la infància i al jovent referents femenins d'èxit "i de felicitat"
5 març 2019 13:19h
Mónica Oltra, en la presentació de la campanya 'Vull ser com' aquest dimarts al matí. / DLV

VALÈNCIA. La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha presentat aquest dimarts al matí una nova edició de la campanya encetada l'any passat, 'Vull ser com', amb l'objectiu "d'anar fent gran la genealogia de dones valencianes".

Així, si el 2018 la campanya comptava amb les cares visibles d'Anna Lluch, Cristina Durán, Reyes Martí i Ana Montañana, enguany són cinc les ambaixadores: Alba Reche, Patricia Campos, Carolina Ferre, Maria Blasco i Concha García. "Volem transmetre a tota la societat que les dones podem arribar allà on ens proposem", ha dit Oltra, i ha afegit que "necessitem referents dones per als més menuts i les més menudes".

A més, la consellera ha remarcat que "tindre èxit pot ser moltes coses i, sobretot, ser feliç". "Hi ha moltes formes de ser importants"; cal "eixir-se'n del marc heterodox". Així, les ambaixadores d'enguany són una cantant; una aviadora i entrenadora de futbol; una actriu i presentadora; una científica, i una artista del Paint i "influencer octogenària". A més, són dones d'arreu del territori: d'Elx, d'Onda, de Cocentaina, d'Alacant i de València. 

"Les dones som subjectes, no objectes", ha asseverat Oltra, i ha continuat: "Les dones podem arribar allà on ens proposem. Només demanem que la societat no ens ho pose més difícil".

A banda dels cartells que ja es poden trobar en mupis, també s'ha editat un vídeo. Destaca una frase: "És el moment de ser totes les coses que no ens han deixat ser". Tota la campanya –"molt bonica en el sentit estètic de la paraula però també pel contingut", a parer d'Oltra– ha sigut dissenyada per l'agència Estimado Jose Alfredo. 

Vaga feminista i manifestació

Aquesta vesprada també s'entregaran els Premis Isabel Ferrer, que enguany rebran Amàlia Alba, el Grup de Dones dels Ports i Carme Miquel. "La campanya i els premis són la cara visible de la feina del Consell; un canvi que no té marxa enrere", ha dit la vicepresidenta, i ha afegit: "La pròxima legislatura, seguirem treballant per la igualtat".

Oltra, a més, ha parlat de la vaga del 8 de març, una vaga global que inclou vaga estudiantil, de consum, de cures i laboral. La vicepresidenta ha recordat que les conselleres se sumaran a aquesta vaga i que, a més, tot el govern acudirà a la manifestació del Dia de les Dones. "Hem de fer de la desigualtat una cosa del passat", ha manifestat.

"El dia 8 de març hi haurà Consell i hi aniran els cinc homes. Les dones ens sumem a la vaga", ha explicat, i ha afegit que, "personalment", farà una donació de la part proporcional del sou a una ONG que treballe en l'àmbit de les dones.

next