Arxivada provisionalment l'última causa sobre el presumpte finançament irregular del PSPV

Un jutjat de Madrid investigava l'adjudicació d'un contracte de publicitat del Ministeri d'Habitatge a Crespo Gomar, la consultora que va treballar per als socialistes
14 juny 2019 14:32h
La jutgessa investigava "l'existència d'irregularitats" en l'adjudicació, l'any 2009, d'un contracte de publicitat del Pla d'Habitatge 2009-2012 a Crespo Gomar durant l'època en què el Ministeri d'Habitatge estava dirigit per la socialista Beatriz Corredor. / EFE

VALÈNCIA. La titular del jutjat d'instrucció número 24 de Madrid ha acordat el sobreseïment provisional del procediment en què s'investigaven presumptes irregularitats en el contracte de publicitat concedit pel Ministeri d'Habitatge en temps de Zapatero a Crespo Gomar, la consultora que va treballar per al PSPV i que ha sigut investigada en diverses causes. Es tracta de l'últim cas la instrucció del qual seguia oberta pel presumpte finançament irregular del PSPV i el Bloc.

Així ho ha acordat la magistrada en una interlocutòria datada aquest passat dijous i contra la qual es pot presentar un recurs en un termini màxim de cinc dies. Aquestes diligències estaven obertes per la possible comissió de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics, i s'ha arxivat provisionalment a petició dels acusats i de l'Advocacia de l'Estat, amb l'adhesió de la Fiscalia i amb l'oposició de l'acció popular, el PP i diputats del grup popular a les Corts.

La jutgessa conclou que "no resulta degudament justificada la perpetració dels delictes de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics". En tot cas, la instructora ha acordat remetre les actuacions dutes a terme en la investigació al Tribunal de Comptes per si existira responsabilitat comptable.

La investigació del cas Crespo Gomar va començar després que el PPCV aportara documentació, factures i correus electrònics entre empresaris valencians i dirigents del Bloc i del PSPV relacionats amb el pagament de factures per treballs electorals als dos partits en les eleccions municipals i autonòmiques del 2007. 

En aquell moment, el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) va aclarir en una nota de premsa que la investigació per prevaricació, malversació, falsedat i delicte electoral la va portar endavant la titular del jutjat número 21 de València, però que es va inhibir en quatre jutjats diferents de Madrid, Benidorm i Gandia perquè els fets no s'havien produït al partit judicial de València.

Aquest maig es va arxivar la peça que afectava el PSPV de Benidorm, ja que la jutgessa no observava cap il·legalitat en les contractacions efectuades pel Consistori amb l'empresa de comunicació Crespo Gomar. Dos mesos abans, al març, la jutgessa de Gandia que investigava el presumpte finançament irregular del PSPV també va sobreseure la causa. En eixe cas, s'investigava la compra d'un local per part de la Federació Valenciana de Futbol a la mercantil Mora Gomar SL amb una subvenció de l'Ajuntament. Pel que fa al jutjat d'instrucció número 43 de Madrid, ja va arxivar el novembre del 2019 la causa relativa a un contracte del Ministeri de Sanitat amb l'agència Crespo Gomar.

next