Anticorrupció arxiva la denúncia del PPCV contra Oltra per fraccionament de contractes

El ministeri fiscal desestima la demanda dels populars i diu que no hi ha infracció penal en les contractacions de la neteja dels centres de majors
/ València
19 abril 2018 01:00h

La Fiscalia Anticorrupció ha arxivat la investigació oberta per un suposat fraccionament de contractes en serveis de neteja de centres socials de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, dirigida per Mónica Oltra, i per pagaments per la via d'enriquiment injust que sumarien més de 43,7 milions d'euros, segons ha pogut saber Europa Press.

El ministeri públic, després d'estudiar la denúncia interposada pel PPCV i els expedients remesos per l'Advocacia de la Generalitat, ha adoptat aquesta decisió en estimar que no hi ha infracció penal. La Fiscalia va obrir una recerca el passat mes de febrer arran de la denúncia del PPCV, que considerava que els fets podien ser constitutius d'un delicte de prevaricació. En concret, feia referència a contractes de la Conselleria d'Igualtat en els quals apreciava "fraccionament il·legal per a eludir el procediment legalment establit i, en particular, la lliure concurrència de licitadors, així com la fiscalització pels òrgans d'intervenció".

Així mateix, el PP valencià considerava que va existir "recurs sistemàtic al reconeixement de deutes per la via de l'enriquiment injust per a evitar qualsevol tipus de contractació administrativa, així com per a eludir tota fiscalització per part de la intervenció".

Per la seua banda, des de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives van recalcar en aquell moment després de conéixer-se la investigació que "cap dels expedients pot ser aprovat amb informe negatiu per la intervenció, atés que sense l'informe favorable de l'òrgan fiscalizador de la Generalitat ni es comptabilitza ni es paga". També van asseverar que era "fals que la via de l'enriquiment injust eludisca la fiscalització perquè passen per la intervenció General".

Estratègia de tinta de calamar

Oltra ha celebrat la decisió d'Anticorrupció i ha assegurat que "les contractacions a la Conselleria d'Igualtat es fan amb total transparència". La vicepresidenta ha mostrat la seua satisfacció no "només" per ella, sinó "per tot l'equip de la Conselleria" i ha denunciat l'intent del PPCV de "parar el canvi polític" amb "l'estratègia de la tinta de calamar". Segons Oltra, el PPCV tracta de confondre la ciutadania amb denuncies "que no van a cap lloc". 

Ha criticat que el PPCV es dedica a calumniar i a tractar de fer veure que "que tot continua igual", mentre que el consell seguirà fent polítiques que "milloren la vida de la gent". 

next