Podem fitxa Julià Álvaro per a la llista a les Corts

L'exsecretari autonòmic de Medi Ambient afirma que ha trobat "més complicitat" amb la formació morada que amb el govern "en les polítiques ecologistes"
22 març 2019 11:31h
Rubén Martínez Dalmau ha donat la benvinguda a Álvaro i l'ha descrit com "un dels referents valencians més importants en el món de l'ecologisme". /PODEM

VALÈNCIA. Podem ha anunciat aquest divendres al matí el fitxatge de Julià Álvaro per a la seua candidatura a les Corts. Així, Rubén Martínez Dalmau –candidat de Podem a la Generalitat– ha donat la benvinguda a Álvaro i l'ha descrit com "un dels referents valencians més importants en el món de l'ecologisme, una de les persones que més sap sobre sostenibilitat i canvi climàtic". Álvaro formarà part de la llista autonòmica per València de Podem en el número cinc, tot i que ho farà com a independent.

Dalmau també ha ressaltat que la incorporació d'Álvaro és una "fita dins del marc de la precampanya" dels comicis autonòmics. La diputada autonòmica Beatriu Gascó, qui també ha participat en la roda de premsa, ha manifestat que amb la "molt valuosa" aportació d'Álvaro, Podem pretén "tindre un eix verd que siga absolutament protagonista".

Qui va ser el secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic fins al febrer del 2018 ha destacat "el treball realitzat per Podem a les Corts" i ha afirmat que moltes vegades ha trobat "més complicitat" en polítiques ecologistes amb Podem que "amb el govern valencià".

Álvaro també ha denunciat que "hi ha molts projectes en matèria de medi ambient on el Consell no ha sigut suficientment valent." "Ara comença un nou període polític on demostrar que estem a l'altura i pose el meu treball a disposició d'aquest projecte", ha afegit. També ha destacat que a les Corts "no hi ha hagut un impuls major en termes mediambientals" que el realitzat per Podem.

Discrepàncies en la gestió de la Conselleria

Álvaro va ser destituït del seu càrrec el 2 de febrer del 2018. Si bé la vicepresidenta, Mónica Oltra, va afirmar que la destitució no era "una qüestió de pèrdua de confiança, sinó d'haver complit una etapa", la marxa d'Álvaro va arribar després de diverses discrepàncies en la gestió de la Conselleria, com és el cas de l'aplicació del sistema de dipòsit, devolució i retorn d'envasos (SDDR), les restriccions sobre la crema de la palla de l'arròs i la gestió de l'empresa pública Vaersa, on la consellera Elena Cebrián va prescindir del director general Víctor García, home de confiança del seu número dos fins aleshores.

A més, un any abans es va fer fora de la Conselleria el cap de gabinet i l'assessor parlamentari d'Elena Cebrián. Es tractava de Fernando Rodrigo Cencillo i Rubén Tello, tots dos d'Els Verds-Equo. 

Álvaro també era portaveu de Verds-Equo del País Valencià, formació ecologista que forma part de la coalició Compromís, però va dimitir perquè no estava d'acord amb com se l'havia rellevat en Medi Ambient.

next