Tots els departaments del Consell tindran funcionaris a Brussel·les per a implantar millor els seus projectes

La Generalitat s'ha marcat l'objectiu d'incrementar la presència valenciana a la Unió Europea
29 juliol 2019 14:24h
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en una trobada amb el president del Parlament Europeu, David Sassoli. Imatge d'arxiu. / GVA

VALÈNCIA. La Generalitat vol incrementar la presència valenciana a Brussel·les. També, més participació en la presa de decisions a la Unió Europea i més quantitat de fons europeus. Per això, facilitarà que tots els departaments del govern tinguen funcionaris en l'oficina de Brussel·les.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha participat aquest dilluns en la Comissió Interdepartamental d'Acció Exterior i Relacions amb la Unió Europea, que ha tractat sobre la relació d'una autonomia "profundament europeista" i sobre un programa de viatges institucionals d'aquest govern a altres països, que inclou Mèxic, el Marroc i la regió xinesa de Sichuan.

Puig ha afirmat que es tracta d'intentar tindre més presència en la presa de decisions de la Unió Europea i que cada departament de la Generalitat puga participar directament en l'Oficina de la Generalitat a Brussel·les amb personal funcionari perquè tots els programes tinguen "la millor implantació possible".

Dins de la política relacionada amb la Unió Europea, la Generalitat ha alertat tots els seus departaments de la possibilitat d'un Brèxit dur i que s'ha d'actualitzar el pla de contingència que va aprovar fa uns mesos.

next