Puig: "La forma 'Castelló' respecta el nom històric de la ciutat i no és motiu de cap conflicte"

El president de la Generalitat defensa que el topònim de la capital de la Plana siga en la forma exclusiva en valencià perquè ja apareixia així fa tres segles
25 març 2019 11:46h
El president Puig, aquest diumenge, moments abans de començar la Romeria de les Canyes de Castelló. / DIARI LA VEU

CASTELLÓ DE LA PLANA. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha explicat aquest dilluns que la denominació exclusiva en valencià de Castelló de la Plana "respecta el nom històric de la ciutat" i ha recalcat que aquest canvi "no és font de conflicte".

Puig, en una entrevista a la cadena COPE recollida per Europa Press, s'ha referit així a l'aprovació, divendres passat, pel ple del Consell d'aquest canvi de denominació que s'ha adoptat després que l'Ajuntament de la localitat acordara sol·licitar el canvi de la denominació actual per la forma exclusiva en valencià amb l'aval de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Sobre aquest tema, ha explicat que el nom de Castelló "s'associa a la identitat històrica de la ciutat" des de fa tres segles, tal com està recollit a les sales del Palau de la Generalitat, mentre que altres ciutats originàriament tenen el seu nom en castellà.

Puig ha explicat que normalment totes les ciutats tenen el nom sol en un idioma oficial encara que després la ciutadania pot referir-se a elles "com corresponga", igual que succeeix amb "Girona o Gerona o Lleida o Lérida".

En aquesta línia, i sobre el suposat conflicte lingüístic que partits com Ciutadans o PP asseguren que existeix, el president Puig ha subratllat que "no hi ha cap problema lingüístic ni cap conflicte", ja que els xiquets aprenen els dos idiomes oficials, el castellà i el valencià, i també volen que aprenguen l'anglés perquè és "fonamental".

next