La treballadora acomiadada pel frau de l'EMT diu al jutge que ella també és víctima d'una estafa

El lletrat de l'empresa pública anuncia que, arran de la declaració de l'extreballadora, es demanarà que s'amplie la instrucció i que es reclamen al banc els enregistraments de les telefonades entre els responsables de l'EMT i el personal de CaixaBank
12 novembre 2019 17:50h
L'Empresa Metropolitana de Transports (EMT) de València ha patit un frau de 4 milions d'euros. Imatge d'arxiu. / EFE

VALÈNCIA (EFE). L'exresponsable de l'àrea d'Administració de l'EMT de València, que va ser acomiadada recentment després de detectar-se un frau de 4 milions d'euros en aquesta entitat, ha declarat davant el jutge que ella també va ser víctima d'una estafa i que va complir rigorosament un fals acord de confidencialitat.

Aquesta extreballadora, única investigada de moment en la causa oberta al jutjat d'instrucció número 18 de València, ha respost únicament a les preguntes de la seua defensa i del jutge, i s'ha negat a respondre la resta de les parts –el fiscal no ha acudit–, segons han informat fonts judicials.

La seua declaració ha sigut bàsicament exculpatòria, afirmant en tot moment que ella és una víctima més dels estafadors. Preguntada per com van disposar els suposats estafadors de les firmes del gerent i la responsable de Gestió de l'EMT –ja que ambdues eren necessàries per a realitzar transferències–, ha assegurat que no recorda haver-los enviat documents en què figuraren aquestes firmes.

Sobre aquestes transferències i si no li va estranyar que els diners anaren a un compte de Hong Kong, la interrogada ha afirmat que es va adonar d'això quan des de CaixaBank es va reclamar a l'EMT un formulari d'ampliació d'activitats per a operar amb aquell país.

En la seua declaració ha repetit en diverses ocasions que va portar a l'extrem el suposat acord de confidencialitat que van fer valdre els suposats estafadors, i que va pensar que fins i tot el president de l'entitat n'estava al corrent, i per aquest motiu no li va dir res.

El lletrat de l'EMT en aquesta causa ha anunciat que, arran de la declaració de l'extreballadora, es demanarà al jutge que la instrucció s'amplie i que es reclamen al banc els enregistraments de les telefonades entre els responsables de l'EMT i el personal de CaixaBank.

Dijous vinent haurà de comparéixer davant del jutge un responsable d'aquest banc, al qual segons les fonts consultades s'interrogarà sobre els protocols aplicats en les transferències que van donar peu a aquesta estafa.

next